TBMM'nin bu haftaki gündemi....

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, görüşmeleri yarım kalan ve yabancı doktorların Türkiye'de çalışmalarına da olanak tanıyan yasa tasarısına bu hafta devam edilecek.

Söz konusu düzenlemenin yer aldığı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, ''Tıpta Uzmanlık Kurulu'' oluşturuluyor. Ayrıca, tıbbi hizmetlerden kaynaklanan her türlü tazminat taleplerinin karşılanması için ''Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'' uygulanacak.

Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerindeki klinik şef ve şef yardımcılığı kadrolarına atamalar, ilgili dalda uzman profesör, doçent ve uzman doktorlar arasından bakanlıkça yapılacak.

Sağlık personelinden, özel kanunlarına göre meslek ve sanatlarını serbest yapma hak ve yetkisine sahip olanlar, istedikleri takdirde tazminat hakkından yararlanmamak kaydı ile mesai saatleri dışında serbest olarak çalışabilecek. İl sağlık müdürlüğü ve başhekimlik yapanlar serbest çalışamayacak. Askeri sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan başhekimler, serbest çalışma yasağına tabi olmayacak.

Sözleşmeli personel ücretlerinin, döner sermayenin yanı sıra genel bütçeden de karşılanmasını içeren tasarıya göre, doktorlar, tıbbi hizmetlerden kaynaklanan her türlü tazminat talepleri için sigorta güvencesine kavuşacak.

Tasarının görüşmelerine, 1. madde üzerinden devam edilecek.

TBMM Genel Kurulu, 6 Şubat Salı günü 15.00-20.00, 7 Şubat Çarşamba ve 8 Şubat Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

''SİYASİ ETİK KOMİSYONU'' KURULMASI TEKLİFİ

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları ele almak üzere toplanacak.

İçişleri Komisyonu, AK Parti ve CHP'li milletvekilleri tarafından verilen devlet memurları kanununda değişiklik öngören yasa teklilerini görüşecek. Teklifler, çarşı ve mahalle bekçilerinin emniyet hizmetleri sınıfına alınması, filli hizmet zammı ve emniyet tazminatından yararlanmalarını öngörüyor.

Anayasa Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün, ''Siyasi Etik Komisyonu'' Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Hakkında Kanun Tasarısını 8 Şubat Perşembe günü görüşecek.

Çocuk ve Gençlerde Şiddeti Araştırma Komisyonu, 7 Şubat Çarşamba günü, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Selahaddin Öğülmüş'ü, 8 Şubat Perşembe günü ise Ankara Basın Savcılığı, Ankara Çocuk Mahkemesi ve Çocuk ve Aile Mahkemesinden hakimleri dinleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber