ÇSGB, Amelebirliği'nde yolsuzluk iddiası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amelebirliği'nde yolsuzluk iddiası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası AMELEBİRLİĞİ Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı İsmail Hakkı Ertürk, yolsuzluk iddiası ile ilgili olarak, ''Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı sürdürüyor, biz kendilerine gerekli bilgileri aktardık'' dedi.

Ertürk, AMELEBİRLİĞİ'nde bazı yöneticilerin, sandıktan ödünç para kullanmayan işçilerin ikrazlarını kullanarak yolsuzluk yaptıkları iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Cumhuriyet Savcılığına gönderilen isimsiz dilekçenin ardından kendisinin yanı sıra diğer müdürlerin de ifadelerinin alındığını, evrakın ise incelenmek üzere teslim edildiğini ifade eden Ertürk, şöyle dedi:

''Kurumumuzu tanımadan ve bilmeden duyum üzerine böyle bir iddianın ortaya atılması, bizi fazlasıyla üzmüştür. Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı sürdürüyor, biz kendilerine gerekli bilgileri de aktardık. Böyle bir suistimal olması söz konusu değil. Bize intikal eden herhangi bir şey yok. Olması durumunda ise gereken neyse kesinlikle yapılacaktır. Şu anda yargı süreci devam ediyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber