Darbe Raporu'na Sezer rötarı

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, rapor yazımında son aşamaya geldi. Ancak eski Cumhurbaşkanı Sezer ve eski Başbakan Yılmaz'dan halen cevap yok.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ocak 2017 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe Raporu'na Sezer rötarı

Yelda GÖKDAĞ

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, raporu tamamlamak için, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın gönderilen sorulara verecekleri yanıtları beklediği öğrenildi. Üç aylık çalışma süresini 3 Ocak'ta tamamlayarak rapor yazımına geçen, bu aşamada da komisyona davet edilmeyen isimlere yazılı soru gönderen TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, final için son yanıtları bekliyor.

AKAR CEVAP VERECEK

Raporu tamamlamak üzere olduğu öğrenilen komisyonun, yazılı soru gönderilen isimlerden Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'dan gelecek yanıtları beklediği öğrenildi. Yazılı sorulara henüz yanıt vermeyen isimlerden Genelkurmay Başkanı Org. Akar'ın bir ön yazıyla komisyonun sorularını yanıtlayacağı bilgisi verdiği belirtildi.

Sezer ve Yılmaz sessiz

Sezer ve Yılmaz komisyonun yazılı sorularına yanıt gönderip göndermeyecekleri konusunda sözlü ya da yazılı bilgi vermediği öğrenildi. Komisyonun bir süre daha yanıtları bekleyeceği, gelmemesi durumunda raporun yanıtlar olmaksızın tamamlanarak TBMM'ye sunulacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber