TTB: Torba Yasası tıp eğitimini yerle bir edecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, TBMM'de görüşülmeye başlanan ve ?Torba Yasa Tasarısı" olarak bilinen, ?Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıönın Türkiye tarihinin en büyük ve en tehlikeli kadrolaşmasına yol açacağını belirterek, ithal hekim girişiminin bin bir emekle ulaşılan tıp eğitimindeki düzeyi yerle bir edecek bir durum olduğunu söyledi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve TTB Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, TBMM'ye ?ithal hekim" gündemiyle taşınan ?torba yasa" tasarısına ilişkin İstanbul Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

?TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK KADROLAŞMA HAREKETE"

Gençay Gürsoy, burada yaptığı konuşmada, tasarının Türkiye'nin niteliği denetlenemeyen ve ciddi sağlık skandallarına yol açacak hekimlerle doldurmakla kalmayıp, eğitim hastanelerinde Türkiye tarihinin en büyük ve en tehlikeli kadrolaşmasına yol açacağını kaydetti. İthal hekim gündemiyle popülerleştirilen bu yasa tasarısının, sağlık alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşma harekatına zemin hazırlayacağını dile getiren Gürsoy, ithal hekim girişiminin bin bir emekle ulaşılan tıp eğitimindeki düzeyi yerle bir edecek bir durum olduğunu ifade etti. Gürsoy, "Kanunun Türk olmayan hekimlerin ülkede hizmet verip vermemesi değil, dünyada belirli bir düzeye taşınan ülkenin tıp eğitiminin tüm değerleri yok sayılarak, birçok ülkeden niteliği tartışmalı bir biçimde 100-150 dolara hekim getirtileceğinin Başbakanlık gibi çok yetkili ağızlarca ifade edilebilmiş olması" dedi.

Radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin uzatılmasına ve anestezi teknisyenlerinin yetkilerine dair maddelerin de Sağlık Bakanlığı'nın gayri ciddiliğini gösterdiğini vurgulayan Gürsoy, söz konusu yasa tasarısında hastaları sigorta firmalarının insafına terk edecek olan maddeler olduğunu söyledi.

SAĞLIKÇILAR EYLEM HAZIRLIĞINDA

Gürsoy, AKP iktidarının 13 Şubat'ta engellere söz konusu yasa tasarısını mecliste geçirmesi durumunda sağlık alanında örgütlü bulunan kurumlar ile yasal yollardan tepkilerini dile getireceklerini kaydetti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili tüm kurumlarla görüşeceklerini aktaran Gürsoy, 10 Şubat Ankara'da bütün Oda yöneticileriyle Genel Yönetim Kurulu'nu toplayarak, sağlık alanındaki yasa tasarısına karşı, eylem ve etkinlik takvimi çıkaracaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber