Hürriyet, Sezer'i erken emekli etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Hürriyet gazetesi dün sürmanşetten verdiği haberinde ince bir fotoğraf hilesi yaptı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin yanında duran Sezer'i kareden çıkardı.

Telif haklarını ihlal

SEZER'in yerine Erdoğan'ı monte etti. Oysa Anadolu Ajansı'ndan Kayhan Özer'in fotoğrafında Erdoğan bu üçlünün sağında duruyordu. Telif hakları yasasına göre ajansın 150 bin YTL tazminat hakkı var.

Hürriyet Sezer'i aradan çıkardı

HÜRRİYET gazetesi dün Cumhurbaşkanı Sezer'i birinci sayfada ?uçurdu?. Gazetenin sürmanşetten verdiği fotoğrafta Gürcistan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan, yan yanaydı. Ancak karede ?ekarte edilen' bir kişi vardı... Fotoğrafın içerideki devam sayfasında kullanılan orijinal halinde Cumhurbaşkanı Sezer, üçlünün ortasında duruyordu. Hürriyet, birinci sayfada kullandığı fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Sezer'i aradan çıkarmıştı.

Fotoğrafı, temmuz ayında açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı için Çırağan Sarayı'nda verilen resepsiyonda Anadolu Ajansı foto muhabiri Kayhan Özer çekmişti. Uluslararası haber ajansı Reuters, fotoğrafı satın alıp abonelerine servis etmişti.

Dava açılabilir

Reuters Fotoğraf Müdürü Fatih Sarıbaş, ajanslarından servis yapılan fotoğraflar üzerinde oynama yapılamayacağını söyledi. Avukat Abdullah Egeli de, ?Fotoğrafı değiştirmek bir suçtur. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Hakkındaki Kanun'a göre 2 yıldan 4 yıla kadar hapis ve 150 bin YTL'ye kadar para cezası verilebilmektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber