Beldibi Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'nde, MHP'li Belediye Başkanı İdris İspirli ile Belediye Meclis üyeleri Oğuz Akfırat ve Mehmet Boran hakkında, görevini kötüye kullandıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Muğla ve Marmaris Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sivil kadın polisler Belediye Başkanı İspirli'nin evine ve Belediye'ye baskın düzenleyerek evraka el koydu.

Beldibi Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Ethem Şahinoğlu, aralık ayında Belediye Başkanı İdris İspirli ile Meclis üyeleri Oğuz Akarfırat ve Mehmet Boran hakkında, görevi kötüye kullandıkları, meclis yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmayan yerlerden menfeat temin ettikleri, amfi tiyatro, pazar yeri ve lojman yapımlarında yolsuzluklar yaptıkları, bununla ilgili tanıklar bulunduğunu belirterek Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulundu. Şahinoğlu, şikayet dilekçesinde ayrıca, Beldibi Belediyesi'nin bütçesinin 1 milyon 800 bin YTL'den 3 milyon YTL'ye çıkarıltılmasına rağmen, harcamaların 5 milyon YTL'yi bulduğunu, aradaki farkın nereden temin edildiğinin de araştırılmasını istedi.

BAŞKANIN EVİNE VE BELEDİYE BASKIN

Jandarma, yaklaşık iki aydır yaptığı incelemenin ardından, bugün harekete geçti. Muğla İl Jandarma ve Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'nın birlikte yürüttüğü operasyona, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kadın sivil polislerle takviye yapıldı. Bu sabah saat 08.15'te Beldibi Belediyesi'ne baskın düzenlendi ve el konulan evrak savcılığa getirilerek, incelemeye alındı.

Jandarma ve polis ekipleri, Belediye'den sonra Belediye Başkanı İdris İspirli'nin Beldibi Çağrı Sitesi'ndeki evine saat 09.00 sıralarında baskın düzenleyerek, bazı belgelere el koydu. Soruşturmayı yürüten Marmaris Cumhuriyet Başsavcı Alim Taş, iddialarla ilgili olarak Belediye Başkanı İdris İspirli, Belediye Meclis üyeleri Oğuz Akarfırat, Mehmet Boran'ın ifadelerini aldı. Ankara Keçiören Belediyesi'ne tayin olan Zabıta Müdürü Fahri Şahin de yıkımlarla ilgili uygulamalar hakkında bilgisine başvurulmak üzere Marmaris'e çağrıldı. Marmaris Tapu Kadastro Şefi Semih Göçmez'i de jandarma aracılığıyla makamına çağırarak görüşen Başsavcı Taş, olayın soruşturma safhasında olduğunu belirterek bilgi vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber