TOKİ'den sel mağdurlarına konut

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne 192 konut yapılmasının planlandığı belirtildi.

Çınar Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından yapılan başvurunun ardından TOKİ tarafından yapımına karar verilen konutlara 16 Mart 2007 tarihine kadar başvuru yapılabileceği bildirildi. Özellikle sel felaketinde evsiz kalan ailelere yönelik başlatılan projeyle ilgili olarak Kaymakamlık tarafından vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye konferans salonunda yapılan toplantıya, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Belediye Başkanı Vecdi Arzu, Jandarma Komutanı Erol Özpulat, Emniyet Amiri Metin Mandacı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda, daire tipi ve ödeme şekliyle ilgili bilgi veren yetkililer, alt gelir grubuna yönelik 2+1 ve 80 metrekareyle orta gelir grubuna yönelik 3+1 ve 130 metrekare olmak üzere iki tip daire olacağını anlattı.

Toplantıda konuşan Kaymakamı Tanrıseven, "İlçemize toplu konut yapılması bir nimettir. Konutların yapılabilmesi için yeteri kadar başvuru gereklidir, yoksa iptal edilecektir. İlçenin gelişimi için çok önemli bir projedir. Kaymakamlık, toplu konut için hazine arazisini ücretsiz tahsis etti. Yapılacak toplu konut için kaymakamlık ve belediyenin büyük emekleri oldu. İlçe halkı bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Konutlar, 10 yıl ve 15 yıl vadeli kira öder gibi konut sahibi olma şansını veriyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Belediye Başkanı Arzu ise, "Sel afetinde ilçemize bütün kamuoyu tarafından büyük ilgi gösterilmiştir. Başbakanımız bölgemize kadar gelerek incelemelerde bulunmuş ve her türlü yardım bölgeye çok acil şekilde gönderilmiştir. Toplu konut projesinin yapımı için 10 yıldır girişimlerimiz vardı, kısmet bugüne imiş. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber