Klinik şef atamaları TBMM'de tartışma konusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 23:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'li Mehmet Neşşar'ın, Hükümeti ''cahil cesaretiyle'' suçlaması üzerine, ''Bu sözleri söylemeniz, sizin cahil cesaretinizdir. Vatandaşlar, kendisine verilen sağlık hizmetlerini çok iyi biliyor'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına da olanak sağlayan; ayrıca, Tıpta Uzmanlık Kurulu oluşturulmasını öngören kanun tasarısının görüşülmesine devam edildi.

CHP Denizli Milletvekili Neşşar, AK Parti Hükümeti ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dönemindeki sağlık politikalarını eleştirdi.

Sağlıkta özelleştirme yapılmasının, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'a da ''diretildiğini'', ancak geçiştirildiğini ifade eden Neşşar, ''AK Parti Hükümeti cahil cesaretiyle sağlıkta özelleştirmenin üstüne atladı'' dedi.

Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir, klinik şeflerinin atanmasına ilişkin 2005 yılında yapılan yasal düzenlemenin ve konuyla ilgili çıkarılan yönetmeliklerin yargı tarafından iptal edildiğini ifade etti. Akdemir, ''Hükümet, sayısal çoğunluğuna güvenerek, Anayasa Mahkemesinin yürütmesini durdurduğu kanunlarla Meclisi aylarca işgal etmiştir'' dedi.

CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen ise sağlıkta temel sorunun kaynakların yetersizliğinin yanı sıra etkin kullanılmaması olduğunu söyledi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''AK Parti Hükümetinin sağlıkta yaptığı güzel işlere, mükemmel hizmetlere ilişkin cahil cesaretiyle söylenen sözleri sahibine aynen iade ettiğini'' bildirdi. Akdağ, ''Bu sözleri söylemeniz, sizin kendi cahil cesaretinizdir. Vatandaşlar, kendisine verilen sağlık hizmetlerini çok iyi biliyor'' dedi.

58. ve 59. hükümetler döneminde, sağlık hizmetlerine ilişkin 136 maddelik 18 yasal düzenleme yapıldığını kaydeden Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesinin yasalaşan 136 maddeden sadece 2'si hakkında kısmen yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. Akdağ, 1 maddenin ise yürütmesinin durdurulduğunu ifade etti.

Yasal düzenleme çalışmaları sırasında, muhalefet milletvekillerinin her düzenlemeye, 'Anayasaya aykırı' dediğini belirten Akdağ, ''Sağlık Bakanlığı ve Hükümet olarak, yasal düzenlemelerde çok dikkatliyiz. Uygulamalarımız, hukuk çerçevesinde olmaktadır'' dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı hakkında yargıda kesinleşmemiş bir dava olduğunu da belirten Akdağ, ''Kesinleşmemiş bir dava için yorumda bulunmak, hukuk etiğiyle bağdaşmıyor'' diye konuştu.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 2. maddesinin görüşülmesi sırasında çalışma süresi tamamlandı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber