İnfaz ve Koruma memurlarına yapılan iyileştirme cezaevi katiplerine de yapılmalıdır

Haber Giriş : 06 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevinde görev yapan İnfaz ve Koruma Başmemur ve İnfaz Koruma Memurlarına 15.04.2004 tarih ve 25434 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Adalet Hizmetleri tazminatı bölümünde 1-4 dereceli kadrolara atananlara 100 puan, kadrosu bulunmayanlara 75 puan (56'dan 75'e çıkarılmıştır), 5-9 ncu dereceli kadroda bulunanlara 66 puan (56'dan 66'ya çıkarılmıştır) verilmek suretiyle durumları biraz olsun iyileştirilmiş (ayrıca 13 puan ek tazminat ödenmekte olup Cezaevi Katipleri bundan yararlanmamaktadır) olup, İdari kesimin tüm yükünü çeken ve her türlü sorumluluk altında bulunan biz Cezaevi Katiplerinden 1-4'ncü derece kadroda bulunanlara 2 puanlık bir artış yapılmış, 5-9 dereceli kadroda olanlara ise herhangi bir artış yapılmayarak dışlanmış ve yok sayılmışızdır.

Demek ki; Cezaevleri çalışanları denilince akla İnfaz ve Koruma Başmemur ve memurları gelmekte diğer çalışanlar ise dikkate değer görülmemektedir.

Oysa ki; İdari kesimde çalışan bizler de bu Cezaevinde görev yapmaktayız ve bizlerinde taşıdığı önemli görev ve sorumluluklar vardır. Bizler ile İnfaz Koruma Memurları arasında bir mukayese edilmesi halinde maddi olarak bizlerin de durumunda iyileştirilme yapılmasının gerekeceği görülecektir.

Özetle; Cezaevlerinde idari kesimlerde çalışan biz Cezaevi Katiplerinin Türkiye genelinde sayımızın 1000 civarında olması ve 1-4'ncü derece kadrolarda bulunanların ise ihtimalen bu sayının yarısından daha az olduğu düşünüldüğünde 1-4'üncü derece kadrolarda bulunanlara hak ettikleri kadroların verilmesinde Kuruma külfet getirmeyeceği gibi çalışanlar arasındaki ücret uçurumunuda kaldıracağı aşikardır. Cezaevlerinin bel kemiği olan Cezaevi Katipleri ile İnfaz ve Koruma Başmemur ve Memurları arasındaki maaş uçurumunun düzeltilmesi ve bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz
Kütahya Cezaevi Katipleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber