Fuhuş çetesinin iki evini hâkim kiralamış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara polisinin fuhuş çetelerine yönelik operasyonunda baskın yapılan iki villanın kira kontratlarının Hâkim Mustafa Hakkı Ç. üzerine yapıldığı belirlendi

Ankara'da fuhuşla mücadele kapsamında yapılan operasyon sırasında polise Adalet Bakanlığı'na ait kimliğini göstererek kurtulan ve halen Mardin Hakimliği kadrosunda görev yapan Hakim Mustafa Hakkı Ç.'nin basılan fuhuş villalarını kiraladığı da kontratlarla belgelendi. Ünlü müşterilerini listeler halinde tutan çetenin içinde aktif rol aldığı belirlenen ve halen Mardin Hakimliği kadrosunda görev yapan Mustafa Hakkı Ç.'nin, yabancı uyruklu kadınların ülkeye girişi ve Türkiye'de kalmaları konusunda da insan tacirlerine yardımcı olduğu ileri sürüldü.

Mustafa Hakkı Ç. hakkında fuhuş operasyonuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dosya, Sincan Adliyesi'ne "çok gizli" ibaresiyle gönderildi. Ön incelemeyi yapan Sincan Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Kanunu çerçevesinde, Hakim Ç. hakkında soruşturma izni verilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuracak.

13 KİŞİ TUTUKLANDI

Hakim Ç.'nin de içinde bulunduğu fuhuş çetesine yönelik operasyonda insan tacirlerinin elinden kurtarılan 16 yabancı uyruklu kadın ülkelerine gönderilirken, gözaltına alınan 13 kişiden Azade D., Zara Ç., İsa O., Mihriban S., Ayşe S ve Şerafettin C. tutuklandı.

ŞAİBELERLE DOLU

KIRKLARELİ Kofçaz Hakimliği sırasında, "görevi suiistimal" suçlamasıyla soruşturma geçiren ve Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne tayin edilen Mustafa Hakkı Ç.'nin 2006 başında meslekten ihraç edildiği ve itirazı üzerine cezasının "görev yeri değişikliğine? çevrildiği ortaya çıktı. Haziran 2006'da çıkan Sicil Affı'yla Yargıtay'a dönmek isteyen Ç.'nin Yargıtay Başkanı

Osman Arslan tarafından kadrosunda istemediği için 11 Ocak 2007'de Mardin'e tayin edildiği de belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber