Vatandaşın kafası 5 yıl rahat olacak

AK Parti Genel Sekteri Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle çift başlılığın kalkacağını söyledi. Yürütme ve yasama organlarının halk tarafından seçileceğini belirten Gül, "Vatandaş, 5 yıl için hükümeti kuracak. 5 yıl içinde kafası rahat şekilde işinde gücünde olacak" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Ocak 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaşın kafası 5 yıl rahat olacak

Yasemin Asan

Anayasa değişikliği TBMM süreci tamamlandı. Şimdi teklif halkın önüne gidecek. Referandum tarihi Nisan'ın ilk yarısında yapılması öngörülüyor. Bu sistemin doğrudan vatandaşa dokunacağını vurgulayan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül halkın, 2007'de yarım bıraktığı işi tamamlayacağını ifade etti. Değişiklik ile çift başlılığın ortadan kalkacağını dile getiren Gül, "Yürütmeyi milletin kurmasını ve son vermesine hedefliyoruz. Yasama faaliyetlerini milletvekili tarafından yapılmasını öngörüyoruz. Dolayısıyla hem yasama organını millet seçecek hem de yürütme organını millet seçecek" diye konuştu.

SİSTEM SORUNU KALMAYACAK

Gül, şimdiki sistem ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sorunların yaşandığını, kısa süren hükümetlerin olduğunu, bazı dönemlerde hükümetin bile kurulamadığını, en büyük sıkıntıyı da vatandaşların çektiğini ifade etti. Bu sistemin doğrudan vatandaşa dokunacağını vurgulayan Gül, "Vatandaş, 5 yıl için hükümeti kuracak. 5 yıl içinde artık kafası rahat şekilde işinde gücünde olacak. Yatırımcısı, işçisi, öğrencisi istikrarlı bir hükümetin olacağını bilecek ona göre planını yapacak. Devlet bürokrasisi de 5 yıl içinde kiminle muhatap olacağını bilecek" şeklinde konuştu. AK Parti ve MHP'nin farklı tüzel kişiliklere sahip olduğunu söyleyen Gül, "Ancak ortak metnimizle Türkiye kamuoyunun ve milletin önüne çıkmış olduk. Biz kendi çalışmamızı yapacağız. Bu konuda Türkiye'nin ve milletin önünü açacak tarihi reforma tüm teşkilatımız var gücüyle çalışacak. Asıl kampanyayı milletimiz yapacak" ifadesini kullandı.AK Parti ve MHP anayasa değişikliğine 'evet' oyu vereceğini belirten Gül, CHP ve HDP tabanının da teklife evet diyeceği söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber