'Erkek işi' denilen teknisyenliği başarıyla yürütüyor

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki iş yerinde kombi, klima, tesisat montaj ve bakımı yapan 26 yaşındaki Eda Kuşcu, çevresindekilerin karşı çıkmalarına rağmen mesleğini severek yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2017 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erkek işi' denilen teknisyenliği başarıyla yürütüyor

Kahramanmaraş'ta yaşayan 26 yaşındaki Eda Kuşcu, ailesi ve çevresindekilerin tüm karşı çıkmalarına rağmen çocukluk hayali ısıtma ve soğutma sistemleri teknisyenliği yapıyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Yörükselim Mahallesi'ndeki iş yerinde, kombi, klima, tesisat montaj ve bakım üzerine 7 ay önce ortağı Hamdi Sökmen ile iş yeri açan Kuşcu, 14 yaşından beri hayal ettiği işe sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Babası meslek lisesine gitmesine izin vermeyince çocukluk hayali teknisyenliği girdiği iş yerlerinde sürdürmeye çalışan Kuşcu, Kahramanmaraş'ta iş yeri açtı.

Özellikle babasıyla yakınlarının "Yapmazsın, bu meslek erkek mesleği" diye karşı çıkmasına rağmen hayalinin peşinden giden genç kadın, teknik servislik yapmaya başladı.

Kuşcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ısıtma ve soğutma sistemleri üzerine teknik serviste çalışmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi.

Hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Kuşcu, aldığı olumsuz tepkilere rağmen yılmadığını belirterek, "Olumsuz birçok tepki aldım ama mesleği devam ettirmeye çalışıyorum. Ailem 'sen kızsın yapamazsın' dediler. Akrabalarım olsun, çevrem olsun senin 'yapabileceğin bir iş değil' dediler ama ben herkese inat yapmaya devam ettim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber