600 kişiye iş imkanı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesco Kipa'nın İzmir'in Torbalı ilçesinde kuracağı Tedarik Zinciri Dağıtım Merkezinde 600 kişiyi istihdam edeceği bildirildi.

Tesco Kipa İnsan Kaynakları Direktörü Can Gülkesen, yaptığı yazılı açıklamada, Nisan ayında açılması planlanan merkezin bölgenin istihdam alanındaki en önemli projelerinden olduğunu kaydetti. Merkezde görevlendirilmek üzere, yönetici ve uzmanların yanı sıra mal kabul, ürün toplama, kayıt, sevkıyat personeli, forklift operatörü ve TIR şoförü gibi iş kollarında da istihdam yaratılacağını ifade eden Gülkesen, işe alımlar için görüşmelerin başladığını belirtti.

Gülkesen, İzmir, Antalya, Bodrum, Çanakkale, Lüleburgaz, Çorlu, Denizli, Uşak, Konya ve Aydın'da bulunan mağazalara dağıtım yapabilmek için TIR filosu kurma kararı aldıklarını, bu amaçla 80'i TIR şoförü olmak üzere çeşitli alanlarda kalifiye elemanlar aradıklarını bildirdi.

Gülkesen, kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: ?Bugün Türkiye'de işsizlik en önemli sorunlardan biri olarak görülmesine rağmen, bizler dağıtım merkezimizde çalışacak nitelikli eleman bulamıyoruz. Örneğin TIR şoförü olarak çalışabilmek için gerekli olan E sınıfı ehliyet, uzun yol TIR şoförü olarak 3 yıllık deneyim, SRC-3 veya SRC-4 belgesi ya da psikoteknik test sertifikası sahibi olmak gibi özelliklere sahip kişileri ya da depo tecrübesi olan yönetici adaylarını bulmakta zorlanıyoruz.?

Başvuruların (kipa.com.tr) adresinden ve Gaziemir Kipa Mağazası İşe Alım Merkezi'nden şahsen başvuru yoluyla yapılabildiğini ifade eden Gülkesen, alımların Şubat ve Mart ayları boyunca süreceğini ifade etti. Torbalı'nın Yazıbaşı beldesinde 240 bin metre kare arazi üzerinde 55 bin metre kare kapalı alanda, 51 milyon YTL yatırımla kurulan merkezle halen bin 500 tedarikçisi bulunan firmanın bu rakamı 2 bine çıkarmayı planladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber