Ergenekon'un kumpas mühimmatı Feto'dan

Ergenekon kumpasında ele geçirilen en büyük mühimmatın emekli binbaşı Fikret Emek'in annesi Emine Emek'in evine FETÖ tarafından konulduğu ortaya çıktı. Talimat Feto'nun halasının oğlu Kazım Avcı'dan geldi. Emek, örgütün avukatı Dokumacı tarafından korundu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Şubat 2017 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon'un kumpas mühimmatı Feto'dan

Ergenekon'da ele geçirilen en büyük mühimmat FETÖ'nün tezgahı çıktı. Ergenekon soruşturmalarında annesi Emine Emek'in Eskişehir'deki evinde en büyük mühimmat bulunan emekli binbaşı Fikret Emek'in gözaltına alındığında FETÖ tarafından korunduğu anlaşıldı. Eskişehir'de ele geçirilen el bombalarının Cumhuriyet gazetesine atılan bomba ile aynı seride olduğu tespit edilmesine rağmen dönemin özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Fikret Emek'i Ergenekon üyeliğinden değil silah ve mühimmat bulundurmaktan tutukladı. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Emek'in Ergenekon sanıklarıyla bağlantısı olmadığına yönelik rapor hazırladı. Oysa Emek'in FETÖ'yle bağlantıları dikkat çekici. İşte o bağlantılar:

Emek'in avukatı Mustafa Dokumacı TÜBİTAK Hukuk Müşaviri olmasına rağmen FETÖ adına kritik davalara bakıyordu. Dokumacı, 15 Temmuz sonrası yurtdışına kaçtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber