7 ilde gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı

Örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 8'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2017 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 ilde gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı

Bursa merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.E, D.T, S.S, V.D, M.S, T.S, İ.Ç. ve O.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. T.Ö. ile O.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ'nin 13 yöneticisi ve çalışanının yakalanması için harekete geçmiş, Bursa merkezli Kütahya, Osmaniye, Bilecik, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda T.S, M.S, A.E, V.D, S.S, O.M, D.T, T.Ö. O.Ö ve İ.Ç. yakalanmıştı.

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatına uyarak Bank Asya'yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edilmişti.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK), terör örgütü FETÖ/PDY adına "nitelikli dolandırıcılık ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" ettiği belirlenen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ'ye kayyum atanmış, şirket daha sonra TMSF'ye devredilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber