Eskişehir'de usulsüz dinleme davasında 2 kişi tahliye edildi

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı kişileri usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanırken dosyaları FETÖ/PDY soruşturması ile birleştirilen 15'i tutuklu 25 polisin yargılanmasına devam edildi - Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2017 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de usulsüz dinleme davasında 2 kişi tahliye edildi

Eskişehir'de, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu bazı kişileri, usulsüz dinledikleri iddiasıyla 2 yıl önce haklarında dava açılan ve dosyaları 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasıyla birleştirilen 15'u tutuklu 25 polisin yargılanmasına devam edildi.

Sanık sayısının fazlalığı nedeniyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda görülen duruşmada, 13'ü tutuklu 20 sanık hazır bulundu. Tutuklu 2 sanık ise kaldıkları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Kameralarla 2 farklı açıdan kayıt altına alınan duruşmada, tutuklu sanıklar iddianamedeki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Niyazi İren ve Nizamettin Beşkaya'nın tutuksuz yargılanmasına, diğer sanıkların ise mevcut durumlarının devamına karar verdi.

Heyet ayrıca, dosya kapsamında aranan Mustafa Karaboğa, Mustafa Aygün ve Erkan Soydan'ın yakalanması kararının devamını kararlaştırdı.

- Olay

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Şubat 2015'te, Eskişehir ile Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, Eskişehir'de aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, siyasetçiler ve gazetecilerin de bulunduğu bazı kişilerin telefon görüşmelerini izinsiz dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlıdan biri tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonra tutuksuz yargılanan 14 emniyet mensubu, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Sanıklardan 3'ü ise yakalanamamıştı. Davaya bakan Eskişehir 1. Ağrı Ceza Mahkemesi geçen 25 Ağustos'ta dava dosyasının FETÖ/PDY suçlarında yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber