LES sınavında uygulanan yanlış düzeltildi

Haber Giriş : 07 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce sitemizde aşağıdaki habere yer vermiştik:

"ÖSYM'nin düzenlediği 2003 Aralık dönemi Lisansüstü Eğitim Sınavı sonuçları açıklandı.

Bu dönem de binlerce öğrenci ÖSYM'nin sınav kılavuzundaki ?Sayısal ve Sözel bölümü arasında ara verilmez? ibaresini salon başkanlarının farklı yorumlamalarından dolayı mağdur duruma düştüler.

Kimi salon başkanları Sözel Bölüm için sınav süresi 90 dakikadır ibaresini esas alıp Sayısal Bölümü cevaplarının toplanması, Sözel Bölümü Kitapçıklarının ve cevap kağıtlarının dağıtılması ve doldurulması için geçen yaklaşık 5 dakikalık süreyi bu 90 dakikanın içerisine dahil etmezken, kimi salon başkanları ise ?Ara verilmez? ifadesini esas alarak bu 5 dakikayı 90 dakikanın içerisinde kabul edip o şekilde sınavı tatbik ettiler.

Sınava iki kere girip de önceki sefer tam 90 dakika bu sefer ise 85 dakika süre tanınan öğrenciler ise şaşkın ve kendilerine yapılan bu haksızlığın düzeltilmesi konusunda nereye başvuracakları yer hakkında kararsızlar. "

İşte yukarıda yer vermiş olduğumuz yazı LES sınav kitapçığında bu kez değiştirildi. Kitapçıkta salon başkanlarının yanlış anlamasına ve uygulamasına sebep olan "İki bolum arası ara verilmez" ibaresi kaldırılmıs yerine "İki bolum arasına birinci bolum sınav evrakının toplanması ve ikinci bolum sınav evrakının dağıtılması dışında ara verilmez" ibaresi konulmustur.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber