8 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 ŞUBAT 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, saat 17.00'de Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 14.30'da, Almanya'dan gelen basın yayın kuruluşlarının yönetmenleri ve redaktörlerinden oluşan heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi'yi resmi karşılama törenine katılacak, saat 12.50'de konuk Başbakan ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 14.00'te 2006 bütçe sonuçlarını açıklayacağı basın toplantısı düzenleyecek, saat 17.00'de İspanya Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Doran İlleida'yı kabul edecek, saat 19.30'da Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- TBMM Anayasa Komisyonu, TBMM Okullarda Şiddet Araştırma Komisyonu toplanacak.

- CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik öngören kanun ile 2007 yılı bütçe kanunun bazı maddelerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptaliyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacak.

- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, saat 10.30'da 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington'da temaslarını sürdürecek.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 11.00'de CNR Fuar Merkezi'nde Uluslararası Moda Fuarı'nın açılışına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sabah saatlerinde Karabük'te Valilik, Belediye ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek. Koç, Safranbolu İlçesi'nde Kent Müzesi, Eski Cezaevi ve Eski Mescit'in açılış törenlerine katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Etiyopya Başkanı Meles Zenawi'yle birlikte, saat 13.15'te Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından verilen çalışma yemeğine katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 10.00'da, 'AB Kırsal Kalkınma Eşleştirme Projesi'nin kapanış toplantısına katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İspanya'da NATO Savunma Bakanları Gayri Resmi Toplantısı'na katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'da temaslarda bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Ticaret Odası tarafından, saat 11.00'de 'Üstün Kalite Yönetim Ödülü' ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- DYP Kadın Kolları Başkanlığı, saat 13.00'te çocuk yuvalarında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, saat 12.45'te İller Bankası hakkındaki kanun tasarısı ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- Nurol Sanat Galerisi'nde, saat 11.00'da Cem Sağbil Resim ve Heykel Sergisi düzenlenecek.

- KESK tarafından, saat 12.00'de Şanlıurfa'da meydana gelen kamyon kazası ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- İnsan Hakları Derneği, saat 12.30'da '2006 yılı Türkiye İnsan Hakları Değerlendirme Raporu'nu açıklayacağı basın toplantısı düzenleyecek.

- Tüketici Hakları Derneği, saat 11.00'de 'Petrol Arama ve İşletme İmtiyazı Yabancılara Verilemez' konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı Gölbaşı Tıbbi Cihazlar, Deterjanlar, Farmakoloji ve Deney Hayvanları laboratuvarının açılışı, saat 14.00'te yapılacak.

- Türk Dayanışma Konseyi, TCK'nın 301. maddesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Dan Sullivan'ın da aralarında bulunduğu heyet, saat 12.00'de DEİK'in "ABD Pazarına Giriş Rehberi ve Türkiye-ABD Ticaret ve Ekonomik İlişkilerini Geliştirmek İçin Yeni Yönelimler" konularında basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı, ARCHIMEDES Projesi ile ilgili basın toplantısı saat 09.30'da Saraçhane Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.

- TOBB Plaza VIP Sallonu'nda saat 10.00'da 301. madde ile ilgili iş dünyası, sendikalar, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- RTÜK Başkanı Zahit Akman ve üst düzey yönetim kurulu üyeleri, saat 12.30'da 'televizyonlarda yayınlanan haber bültenleri'ne ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere İstanbul'da Hyatt Regency Otel'de biraraya gelecek. Toplantının ardından basın açıklaması düzenlenecek.

- YAPI-YOL SEN, saat 12.45'de İstanbul'da tasviye edilen İller Bankası ile ilgili bankanın Opera Binası önünde basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Salonu'nda saat 13.00'te Yılın KOBİ'leri Yarışması Ödül Töreni düzenlenecek.

- İTO Meclisi'nin, Şubat ayı olağan toplantısı saat 14.30'da düzenlenecek.

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) kalan genç kızların eylem planları, TBMM ve Valilik'e sunulucak. Rapor, Sirkeci Golden Horn Otel'de açıklanacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Atina'da öğrenci eylemi

- Atina'da üniversite öğrencileri, eğitim sistemine yönelik hükümet planını protesto etmeye devam ediyor.

Berlin Film Festivali

- 57. Uluslararası Berlin Film Festivali başlıyor.

Merkel-Yuşçenko görüşmesi

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ile biraraya gelecek.

İngiltere'de kuş gribi

- İngiltere'de ortaya çıkan kuş gribi hastalığı, yetkilileri harekete geçirdi.

İngiltere'de öğrenmen grevi

- İngiltere'de öğretmenler 1 günlük grev yapacak.

İsrail-Lübnan arasında gerginlik

- Lübnan askerleri, sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle İsrail askerlerinin üzerine ateş açtı.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Tan Grup şirketlerinden Tan Gayrimenkul, Denizli'nin en kapsamlı alışveriş ve yaşam merkezini inşa ediyor. "Teras Park" saat 11.30'da Swissotel'de basına tanıtılacak.

- Türkiye'de düzenlenen ilk uluslararası otobüs fuarı olma özelliğini taşıyan Busworld 2007, 8 - 10 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 9. ve 10. hollerde gerçekleştirilecek. Mercedes-Benz Türk yeni belediye tipi otobüsünü "Gelecek Yolcusu Kalmasın!" sloganı ile katıldığı fuarın ilk günü saat 13.30'da düzenleyeceği bir basın toplantısı ile tanıtacak.

- Türkiye'de ilk kez Kariyer.net tarafından sunulacak olan "görüntülü özgeçmiş" hizmeti saat 09.30'da Swiss Otel'de tanıtılacak.

- Türkiye'nin en büyük çocuk fuarı "Bebek ve Çocuk Fuarı 2007" Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımı ile saat 11.00'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda açılacak.

- İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve Türk hazır giyim sektörünün önde gelen 15 derneğinin bir araya gelmesinden oluşan IF Konseyi 8-10 Şubat 2007 tarihleri arasında, CNR EXPO'da yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Dünyaca ünlü golf oyuncusu Colin Montgomerie, saat 19.30'da Papilon Zeugma Hotel'de basın açıklaması yapacak.

- 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, özel maçta Makedonya ile İstanbul'da, saat 12.00'de karşılaşacak.

- 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, özel maçta Ukrayna ile Mersin'de, saat 13.30'da karşı karşıya gelecek.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 3. tur rövanş maçında Beşiktaş Cola Turka, İtalya'nın Lavezzini Basket Parma takımı ile İstanbul'da, saat 19.30'da karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 3. tur rövanş maçında Botaşspor, Rusya'nın BC Dinamo Moskova Region takımıyla Ceyhan'da, saat 18.00'de karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber