Vakıfbank, kendisinden maaş alanlara borç kapatma kredisi verecek

Haber Giriş : 07 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürü Ahmet Kacar, gelecek haftadan itibaren, Vakıfbank'tan maaş alanların diğer bankalardaki yüksek faizli borçlarının kapatılması için çalışma başlatacaklarını belirtti.

Genel Müdür Kacar, kredi kartı faizlerinin tüketici kredisi faizlerine göre çok yüksek olduğunu belirtti.Vakıfbank'ın kredi kartında faiz oranını yüzde 4.95'e çektiğini hatırlatan Kacar, kendilerinden maaş alan müşterileri diğer bankaların uyguladığı yüksek faizlerden korumak amacıyla bir çalışma başlatacaklarını dile getirdi. Kacar, şöyle konuştu:
''Bizden maaş alanların başka bankalardaki borçlarını, daha düşük faizle kapattıracağız. Vakıfbank kredi kartı olanların başka bankalarda da kredi kartı borcu varsa, bu borçları ödemeleri için limitlerini artıracağız. Böylece diğer bankalardaki yüzde 7-8'lere varan faizleri yüzde 4.95'le yapılandırma hakkını vermiş olacağız. Bu uygulamaya önümüzdeki hafta geçmeyi planlıyoruz.''

Vakıfbank'ın kredi kartında faiz indirimiyle ''en ucuz'' bankalar arasına girdiğini dile getiren Kacar, pazarlama stratejilerinde agresifliğe yer olmadığını kaydetti. Vakıfbank'ta ''hakedene kart verme anlayışının'' sürdüğünü anlatan Kacar, ''Diğer bankalar da kredi kartı pazarlamasında daha dikkatli olmalıdır. Bir kamu bankası olarak piyasayı bozucu rol oynamak istemiyoruz. Onların da bunu gözönüne alarak faizlerini aşağıya çekmelerini bekliyoruz'' dedi.

Kacar, tüketici kredileri konusunda özellikle otomobil kredilerinin ''biraz aşırıya kaçarak'' kullanıldığını söyledi. Bunun ithal araç tüketimini artırdığını belirten Kacar, bankaların bu kredilerde faiz artırımına gittiğini, Vakıfbank'ın da gerekirse bu faizlerini ''gözden geçirebileceğini'' ifade etti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber