Marmaris'e giden hainleri yöneten darbeci 'küfürbaz' çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden hainleri yöneten Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in 15 Temmuz'dan önce tehdit ve hakaretten yargılandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Şubat 2017 06:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Marmaris'e giden hainleri yöneten darbeci 'küfürbaz' çıktı

FETÖ darbe girişiminin kilit isimlerinden Gökhan Şahin Sönmezateş'in Samsun Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir davada daha sanık olarak yargılandığı ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminden 14 ay önce hakkında 'F tipi, paralelci' söylentisi yayılan Hava Tuğgeneral Sönmezateş'in, FETÖ'yle mücadelesi bilinen Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu'na savurduğu tehdit ve küfürler 'hakaret davası'na konu oldu. FETÖ'cü olduğu iddialarına rağmen korunan Sönmezateş, darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, Cumhurbaşkanına suikast düzenlemeyi başarmış bir hain olarak FETÖ tarafından 'MİT Müsteşarlığı' ile ödüllendirilecekti. İddianameye göre olay şöyle gelişti:

O SÖYLENTİ ÇILGINA ÇEVİRDİ

Tuğgeneral Sönmezateş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanvekilliği görevini yürüttüğü Mayıs 2015'te, adının o dönem 'F tipi' olarak adlandırılan 'paralel yapı üyesi' personel arasında geçtiğini öğrenince çılgına döndü. Sönmezateş, bunu söyleyebileceğinden şüphelendiği kişileri teker teker arayarak adını veren kişiyi bulmaya çalıştı. Aradığı kişilerden biri de FETÖ'yle mücadelesi TSK'da bilinen ve bu nedenle de türlü kumpaslara maruz kalan Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu oldu. Kadıoğlu'nu telefonla arayan Sönmezateş, istediği bilgiyi alamayınca sinirlenip hakaret ve iftiralarda bulundu.

'BU KAYIT HİÇ SİLİNMİYOR'

Kadıoğlu'na telefonda "Lan oğlum Yaşar, hiç bana ayak yapma, direkt bana söylesene 'sen F tipisin, paralelcisin' diye... Herkese söylediğini söylesene" diyen Sönmezateş, bir süre sonra öfkelenerek hakaretlere başladı. "Hazırladığın listeyi benimle de paylaş. Erkeksen paylaşırsın, silah arkadaşlığı, bayrak, vatan, millet, bunlar senin için önemli ise paylaşırsın" diyen Sönmezateş, yaptıkları telefon görüşmesini özellikle kaydettiğini söyleyerek tehditler savurdu. Sönmezateş, "Yaşar Kadıoğlu Yaşar Kadıoğlu! Şu telefon var ya silinmiyor tamam mı, ben kasti olarak buradan arıyorum, şu telefon hiç silinmiyor, sana şunu söyleyeyim, ben hiçbir silah arkadaşıma ne Ergenekon ne Balyoz'da ne şimdi ne sonra ne önce hiç ihanet etmedim" diyor.

'NE İDAMDAN NE HAPİSTEN'

Bol küfürlü telefon görüşmesinde darbeci Sönmezateş, Kadıoğlu'na, "Yolun açık olsun, yürüdüğün erkek yolu değil, asker yolu değil" diye çıkıştı. Hızını alamayan Sönmezateş, darbe girişimi sonrası yakalandığında da aynı sözlerle meydan okudu. Kadıoğlu'na, "Seninle aramızdaki fark ne biliyor musun? Ben ne ölümden korkarım ne mahkemeden ne idamdan ne hapisten" diyen Sönmezateş, o sırada pasif görevde bulunan Kadıoğlu'nu ısrarla Ankara'ya çağırdı. 19 Mayıs 2015 günü gerçekleşen bu telefon görüşmesi sırasında Samsun'da bulunan Hava Pilot Kurmay Albay Kadıoğlu, yaklaşık 15 dakikalık o görüşmeyi vakit kaybetmeden yargıya taşıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi veren Kadıoğlu, dilekçesinde, hakaret ve tehdit yanında Sönmezateş'in kullandığı ifadeler nedeniyle 'örgütlü bir suç' olabileceği şüphesini vurguladı.

O SAVCI DA İHRAÇ EDİLDİ

Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda iken Sönmezateş ısrarla ifade vermeye gönderilmedi. Sönmezateş'in kim tarafından ve neden ifade vermeye gönderilmediği bilinmiyor. Dosya bir süre Ankara'dan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Samsun'daki savcılık ise 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden hemen önce, görevli ve yetkili olmamasına rağmen, dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdi. Bu olaydan hemen sonra da Türkiye darbe girişimi yaşadı. Darbeciler arasında yeralan Sönmezateş önce tutuklandı, sonra da 668 sayılı KHK ile TSK'dan atıldı. Bu gelişmeler yaşanırken dosyayı Genelkurmay'a gönderen savcı da FETÖ kapsamında ihraç edildi. Dosya Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri gönderildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayı tamamladı ve 'hakaret suçu' kapsamında hazırlanan iddianame Samsun Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Aynı terane

Darbenin başarısız olmasının ardından Ankara'da yakalanan Gökhan Sönmezateş, savcılığa verdiği ifadede, "Evet ben darbeciyim. İsterlerse beni idam etsinler. Ben FETÖ'cü değilim. Eşime söyleyin beni boşasın, çocuklarımın soyadlarını değiştirsin" demişti.Şönmezateş ifadesinde, görevinin Cumhurbaşkanı'nı alıp Akıncı'ya getirmek olduğunu itiraf etmişti. Sönmezateş'in 14 ay önce ve darbe girişimi sonrası aynı ifadeleri kullanması, "Başına gelecekleri biliyordu" yorumlarına neden oldu. Darbe girişiminin başarılı olması halinde, hazırlanan atama listelerinde Sönmezateş'in ismi MİT müsteşarı olarak geçiyordu. Sönmezateş'in Hava Kuvvetleri'nde İstihbarat Başkanvekilliği görevini yürüttüğü sırada bu kurumdaki FETÖ'cü yapılanma en üst düzeye çıkmıştı.

Yeniden kokpitte

Albay Yaşar Kadıoğlu'na FETÖ baskıları, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemeye giden ekibi yöneten Gökhan Şahin Sönmezateş'le davalık olması sonrası iyice arttı. Terfi ettirilmeyen, pasif göreve atanan Kadıoğlu, FETÖ kumpasları sonucu Ağustos 2015'te emekli olmak zorunda kaldı. Emekli olduktan sonra Pegasus'ta pilotluk yapan Kadıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, sivil havacılıktaki bütün imkanları bir kenara bırakarak, FETÖ ile mücadele kapsamında Hava Kuvvetleri'ne geri döndü. Kadıoğlu, Hava Kuvvetleri'ne dönen ilk 12 pilot arasında bulunuyor.

Kiymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber