Yeni kurulan 15 yeni üniversiteyle ilgili karmaşa büyüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YENİ KURULAN 15 YENİ ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS KARMAŞASI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Yeni kurulan üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının kadroları herhangi bir işleme gerek kalmaksızın bu üniversitelere devredilmiştir" dedi.

Bakan Çelik, Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt'un soru önergesini yazılı olarak cevaplandırdı. "Yeni kurulan üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının kadroları herhangi bir işleme gerek kalmaksızın bu üniversitelere devredilmiştir" ifadelerine yer veren Çelik, "Kamu hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini temin etmek amacıyla 2006 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nun 3. maddesi uyarınca söz konusu 15 üniversiteye tahsis edilen açıktan atama izinlerinin kadro ve pozisyon itibariyla dağıtılmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına bildirilmesi ise yeni üniversite rektörlerinin atanmasına ilişkin yasal sürecin sonuçlanmasına müteakip yapılacaktır" dedi.

Üniversitelerin her alanda kurumsallaşmasına önem verdiklerini belirten Çelik, "Bu çerçevede yaşanan sorunların çözümü için gerekli adımlar atılmaktadır. Bunun için öncelikle mevzuat durumu değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi. Bakan Çelik, yasal ve planlamaya ilişkin bazı hükümleri de yazılı cevabında şu ifadelerle hatırlattı:

"Bu anlamda kamu kuruluşları, işletmeye alacakları tesisler için ihtiyaç duydukları personeli, ilgili bakanlığın olumlu görüşü alınmak suretiyle yatırım süresi içinde istihdam edebilirler. Yeni kurulan 15 devlet ünivresitesinin kampüs yerinin seçimine Maliye Bakanlığı Müsteşarının koordinatörlüğünde, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü, ilgiliünivresitenin kurulduğu ildeki vali ve belediye başkanı ile üniversitenin rektöründen müteşekkil bir kurul karar verir' denilmektedir".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber