Vergideki indirim piyasayı canlandırdı

KDV ve ÖTV oranlarında yapılan indirim ev, beyaz eşya ve mobilya alacak vatandaşı harekete geçirdi. Konut satış ofisleri alınan kararın ardından ziyaretçi yoğunluğu ile karşılaşırken, bilgi almak isteyen vatandaşlar telefona sarıldı. Beyaz eşya ve mobilya mağazaları da yoğun bir gün geçirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2017 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vergideki indirim piyasayı canlandırdı

Edirne'de yaşayan bir vatandaş açıklanan indirimin ardından ilk gün, 30 yıldır kullandığı çamaşır makinesini değiştirmek için beyaz eşya mağazasına gitti. Edirneli vatandaş Selahattin Demiroca eşine çamaşır makinesi alarak sürpriz yapmayı planladığını anlattı. Demiroca, "En son 30 yıl önce beyaz eşya almıştık. Eskiyen çamaşır makinemizi değiştirmeyi istiyoruz. Uygulama bizi çok memnun etti" dedi. Soner Deniz ise, evlenmeyi planladığını, ÖTV indiriminden faydalanmak istediğini kaydetti.

MÜŞTERİ TELEFONDA

Gayrimenkul sektörü de hareketlilikten nasibini aldı. 1 Ocak 2017'den sonra ruhsatını alan gayrimenkul projelerinde fiyatların yüzde 10 azaldığını ifade eden sektör temsilcileri, son dönemlerde sağlanan avantajlar sayesinde vatandaşın satış ofislerinin yolunu tuttuğunu söyledi.

PİYASA HAREKETLENDİ

Edirne'de bir beyaz eşya mağazasının satış müdürü Osman Akbulutlar da, ÖTV'nin sıfırlanmasıyla nişanlı çiftlerin, yeni evlenecek olanların ve uzun yıllar evli olup beyaz eşyalarını yenilemek isteyenlerin şimdiden talep göstermeye başladığını söyledi. Beyaz eşya piyasasının hareketlendiğini anlatan Akbulutlar, "3 bin liralık üründe fiyat 2 bin 800 liraya geriliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber