Sınıflar internete taşındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

e-MBA programında bir ilk... ?Sanal Sınıf' uygulaması sayesinde klasik öğretimin avantajları sadece bir tık ötede

T.C. Maltepe Üniversitesi'nin Element Eğitim Teknolojileri ile Çözüm Ortaklığı modelinde yürüttüğü e-MBA programında Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor. Bahar döneminde kayıt yaptıracak öğrenciler SANAL SINIF uygulamasıyla web tabanlı eğitimlerde bugüne kadar uygulanan sadece metin tabanlı sohbetlerin sınırlamadan kurtulacaklar ve öğretim elemanlarından dersleri internet üzerinden canlı olarak izleme ve soru sorma imkanı bulacaklar.

?Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz? diyen element Eğitim Teknolojileri Sistem Koordinatörü Bora Tür, SANAL SINIF uygulaması sayesinde klasik öğretimin avantajlarının uzaktan eğitime geçmiş olduğunu açıkladı.

Maltepe Üniversitesi e-MBA öğrencilerinin derslere katılımı sistem tarafından takip edilecek ve sonuçlar başarı raporlamasına yansıtılabilecek. Dersi kaçıran e-MBA öğrencileri için tüm derslerin kayıtları sistemin arşivinde erişime açık olacak.

SANAL SINIF uygulaması için çok ciddi bir teknolojik altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini de açıklayan Bora Tür, ?Tüm dünyada 6 Gbps internet yayın omurgasına sahip global teknoloji ve altyapı partnerimizle gerçekleştirdiğimiz SANAL SINIF larda 30.000 öğrencinin aynı anda öğretim görevlisinin görüntü ve sesini canlı olarak izleyebileceklerini ve söz isteyip soru sorabileceklerini belirtti.

Maltepe Üniversitesi'nin büyük ilgi gören YÖK onaylı internet üzerinden İşletme Yükseklisans (e-MBA) programı Bahar dönemi başvuruları 28 Şubat 2007 tarihine kadar programın web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor.

7 farklı üniversitenin önde gelen öğretim elemanlarının Maltepe Üniversitesi şemsiyesi altında birleştiği, tüm eğitim ve sınavların internet üzerinden verildiği ve öğrencilerin sadece final sınavına girmek için Maltepe Üniversitesi kampüsüne gitmeleri gereken programa 4 yıllık lisans ya da yüksekokul derecesine sahip tüm MBA adayları başvurabiliyor.

Üç akademik yarıyıl süren ve YÖK tarafından onaylanmış e-MBA programın toplam ücreti KDV dahil 6500 YTL. Bu ücret 12 taksitte ödenebiliyor. Peşin ödemede ise % 15 indirim olanağı sunulan programda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline de indirimler yapılabiliyor.

e-MBA programına kayıt yaptırmak veya daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar http://embamaltepe.euniversite.org adresi üzerinden tüm bilgilere ulaşabiliyorlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber