Hilmi Güler'den su kullanımına dair açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 'Su akar, Türk bakar' sözünü değiştirmek istediklerini belirterek, ''2013'te sularımızın son damlasını kullanacak şekilde yatırımlarımızı başlatmış olacağız'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'ndan AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk'ün, yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin gündemdışı konuşmasını cevaplandıran Bakan Güler, enerjide politikasızlık ve kararsızlığın nelere malolduğunu gördüklerini, bu yüzden göreve geldiklerinde doğalgaz, yap-işlet-devret gibi anlaşmaları ele aldıklarını, anlaşmaları daha düzgün hale getirdiklerini kaydetti.

Güler, bu çerçevede rüzgar atlası çıkardıklarını, bu alanda büyük bir potansiyel tespit ettiklerini, kömür arama faaliyeti yürüttüklerini, 800 milyon tonluk rezerv bulduklarını, Trakya'da yaptıkları çalışmalar sonucunda gelecek vaat eden yüksek rezervler tespit ettiklerini, rezervleri netleştirmek istediklerini, elektrik üretim ve tüketiminde de 4 yılda artış olduğunu ifade ederek, mevcut santrallerin yenilenmesiyle 500 megavatlık ek kapasite elde ettiklerini açıkladı.

Bakan Güler, DSİ'nin geçen 2 ayda önemli ihaleler yaptığını hatırlatarak '' 'Su akar, Türk bakar' sözünü değiştirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: ''Hedefimiz 2023'tü bunun için. Şimdi, 2013'te sularımızın son damlasını kullanacak şekilde yatırımlarımızı başlatmış olacağız ve bir kısmının sonuçlarını alacağız''.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber