En fazla akredite edilmiş mühendislik bölümü Fırat Üniversitesinde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fırat Üniversitesi, eğitim alanındaki atılımlarına sürdürerek, Mühendislik Fakültesi'nde akreditasyon çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

Mühendislik Değerlendirme Kurulu (Mudek) tarafından, mühendislik alanında 5 bölümünün akredite edilmesiyle birçok üniversiteyi geride bırakıp, bu alanda ilk sıralara yerleşen Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 3 bölümün akreditasyonu için ise çalışmalarını sürdürüyor.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin 5 bölümünün, Mühendislik Değerlendirme Kurulu'nun (MÜDEK) değerlendirmesinden geçerek, akredite belgesi aldığını, alınan bu belgelerle Türkiye'de mühendislik bölümleri en fazla akredite edilen üniversiteler arasına girildiğini söyledi.

Prof. Dr. Cengiz Yıldız, Mühendislik Fakültesi olarak diğer bölümlerin akreditasyonu için hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını belirterek;? Fakültemiz, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerimiz yetkinlik alarak MÜDEK tarafından yetkinlik verilen ülkemiz lisans programlarının ilk sıralarında yer almıştır. Küreselleşme, uluslararası rekabet, yaşamboyu öğrenme gerekliliği gibi değişen beklentiler, akreditasyonu gerekli kılmaktadır. Bu bağlamda beş bölümümüz programlarının lisans düzeyindeki eğitimlerini değerlendirilerek akredite edilmiş olup, Çevre Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerimizin ise bu yöndeki çalışmalarını hızla devam ettirmekteyiz. Bu süreçte katkılarını esirgemeyen Fırat Üniversitesi Rektörümüze, idarecilerine ve akademik personelimize teşekkür ederim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber