Sağlıkta devrim

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat gibi kolunuzda ya da kolye gibi boynunuzda taşıyacağınız cihazla herhangi bir sağlık sorununda anında doktorunuzla bağlantıya geçebileceksiniz

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, teknolojideki son gelişmeleri kullanarak daha kaliteli, devrim niteliğinde hizmetler sunmaya başladı. Bu firmalardan biri de Tepe Grubu'nun Antepe şirketi. Bu şirket, sisteme üye olan kullanıcıları için S.O.S. Center Çağrı Merkezi'ni devreye soktu. Üyeler, "panik buton" adı verilen cihazla, bulundukları yerden 24 saat profesyonel sağlık desteği alabiliyorlar. Üzerinde çok yüksek duyarlıklı bir mikrofon bulunan cihaz, saat ve kolye gibi rahatlıkla taşınabiliyor. Cihazın üstünde bir buton bulunuyor. Örneğin, evde yalnızsınız ve o anda kalbinizde ciddi bir çarpıntı hissettiniz. Butona bastığınızda, bu cihazla irtibatlı duvardaki cihaz sizi hemen çağrı merkezine bağlıyor. Oradaki bir uzmanla konuşmaya başlıyorsunuz. Uzman bir yandan sizi yönlendirirken, durumunuzun aciliyetine göre ambulans şirketini, komşunuzu ve evinizin anahtarı bulunan bir yakınınızı haberdar ediyor.

VERİLER DOKTORA GİDİYOR

S.O.S.'in sunduğu hizmetlerden biri de, "Telemedicine". Merkez, bu sistem sayesinde üye kullanıcılarının sağlık takiplerini gerçekleştiriyor. Sağlık kuruluşu veya hekim tarafından hastaya verilen mobil ölçüm cihazları ile yapılan tıbbi ölçüm sonuçları telefon, GPRS gibi teknolojilerle merkeze iletiliyor. Bu veriler 24 saat hizmet veren hekimler ve uzman kardiyologlar tarafından yorumlanarak maksimum 3 dakikada hastaya iletiliyor. Acil durumlarda ilgili kurumlara ve hasta doktorlarına veri akışı sağlanarak, hasta ilgili kurumlara yönlendiriliyor. Böylece doktor ile hasta arasındaki mesafe de ortadan kalkıyor, müdahale için gerekli süre kısalıyor.

EVDE BAKIM HiZMETi

Anadolu Sağlık Merkezi ise sağlık sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, kemoterapi hastaları ile yeni doğan bebeklere evde bakım hizmeti veriyor. Böylece özellikle acemi olan anne ve babalar kendilerini ve elbette bebeklerini daha güvende hissediyor. Bebekler taburcu olduktan sonra Eczacıbaşı Evde Bakım Hizmetleri ile yapılan işbirliği çerçevesinde ilk 7 gün içerisinde yapılan ev ziyareti ile bebeğin genel muayenesi yapılıyor ve destek hizmeti sunuluyor.

HASTALAR EVDE DE TAKİP ALTINDA

"Kemoterapi Hastalarının Hastane Dışında Takibi" programı sayesinde de hastalar evlerine döndükten sonra kemoterapinin olası yan etkileri açısından takibe alınıyorlar. Tamamen ücretsiz gerçekleştirilen bu programda, hastalar evlerine gittikten sonra onkoloji hemşireleri tarafından belirli aralıklarla telefonla aranarak kemoterapinin olası yan etkileri ya da hastalığın oluşturabileceği diğer sağlık problemleri açısından takip ediliyorlar. Gerektiğinde helikopter hizmeti de var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber