Hükümet, YÖK tasarısını halka anlatacak

Haber Giriş : 08 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'ndan sonra 'Tasarıdan geri dönüşün olmayacağı' ama 'Çatışma da çıkarılmayacağı' açıklanacak.

Hükümet, YÖK Yasa Tasarısı'nda geri adım atmama konusunda kararlı. Hükümet, pazartesi günü yapacağı Bakanlar Kurulu'nun ardından "Tasarıdan geri dönüşün söz konusu olmayacağını" kamuoyuna açıklayacak.

Hükümetin bu konuda kamuoyuna yapacağı açıklama dünden hazırdı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Atina'da yoğun bir program gerçekleştirirken, zaman zaman Türkiye ile bağlantı kurup, yanında bulunan kurmayları ile durum değerlendirmesi yaptı. Sonuçta, pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümetin Cumhuriyetin temel ilkeleri ve laikliğe bağlılığının kayda geçirilip, YÖK Tasarısı ile bunun arasında bir ilişki kurmanın doğru olmadığının kamu oyuna açıklanması görüşü benimsendi. Buna göre hükümet, daha önce de kararlaştırıldığı gibi önümüzdeki hafta tasarıyı gündeme getirecek.

Hükümetin etkin bir üyesi dün konu hakkında bilgi aktarırken, tasarı meslek liseleri ve imam hatip mezunlarının "sayısal puanla girilen bölümleri de tercih edebileceğine" ilişkin görüşün doğru olmadığını bildirdi. Hükümet, tasarıyı çıkarma konusunda kararlı gözükürken, herhangi bir kurum veya kesim ile de çatışmaya girmeme konusunda kararlı. Hükümet, bu yönde gelen sert tepkilere karşı da "sessizlik içinde aktif pozisyon alma" politikasını izleyecek. Meclis'ten yasayı geçirirken, gelen tepkilere karşı yanıt verilmeyecek.

Tasarısının Meclis'ten geçmesi halinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer veto ederse hükümet ne yapacak? Bu soruya da bir bakan, yanıtı verdi:"Artık bundan sonrası Cumhurbaşkanı'nın bileceği bir konu. Ancak biz yolumuza devam ederiz, geri dönmeyiz."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber