'Otoyolda rüşvet' davası başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de rüşvet aldıkları öne sürülen İzmir Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri ve 9 polis memuru ile rüşvet verdikleri öne sürülen 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar emniyet amiri M.E, polis memurları Ş.D, M.N.K. ve C.M, rüşvet verdikleri iddia edilen U.M. ve T.D, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan polis memuru O.M. ile tutuksuz yargılanan 7 sanık katıldı.

Emniyet Amiri M.E. ifadesinde, geçen yıl Ağustos ayında Şehit Güryay Çelik Otoyol Büro Amirliği görevine getirildiğini, görevi süresince kimseden rüşvet istemediğini ve almadığını, kendisine rüşvet vermesi için kimseyi zorlamadığını söyledi.

M.E, telefon görüşmesi kayıtları konusunda ise ?Firma yetkililerinden T.D, zaman zaman büromuzu ziyaret ederdi. Bu görüşmelerden birinde amirliğimizin arkasında bulunan yeşil alan için gübre getirebileceğini söylemişti. Telefonda konuşulan 1 ton, 2 ton şeklindeki ifadelerde bu gübre kastediliyordu. Söz konusu firmaların TIR'larına da çeşitli para cezaları uygulandı? dedi.

Polis memuru Ş.D de rüşvet almadığını, büro ihtiyaçlarının firmalarca karşılandığını savundu.

Sanık avukatları da rüşvet suçunun oluşmadığını, telefon dinleme ile elde edilen delillerin yeterli olmadığını öne sürdü.

Müşteki sıfatıyla katılan firma yetkilisi A.K. ise firmalarının baş şoförünün ifadeleri üzerine polise başvurduklarını dile getirdi. A.K, olayın mahkemeye intikal ettiğini ve davaya katılmayı sürdürmeyi istemediklerini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 8 saat süren duruşma sonunda, tutuklu polis memurları M.N.K. ve C.M, firma yetkilileri U.M. ve T.D'nin tahliyesine karar verdi.

Polis memuru O.B, hakkındaki giyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek tutuklandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Nakliye firması yetkilisi A.K'nin Cumhuriyet Savcılığına 31 Ekim 2006 tarihindeki başvurusuyla başlatılan operasyonda, 2 hafta süren istihbarat ve teknik takip sonucunda 1 emniyet amiri, 9 polis memuru ve 4 nakliyat firması yetkilisi gözaltına alınmıştı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan emniyet amiri M.E, polis memuru Ş.D, M.N.K. ve C.M. ile rüşvet verdiği iddia edilen firma yetkilileri U.M. ve T.D. tutuklanmıştı. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İddianamede, rüşvet aldığı ve irtikap suçunu işlediği iddia edilen emniyet amiri M.E. ve polis memuru Ş.D. için 22'şer, rüşvet aldığı ve bu suça iştirak ettikleri iddia edilen polis memurları O.B, M.N.K, C.M, A.T, N.K, M.Ş, H.Ç. ve L.B. için 12'şer, rüşvet verdiği öne sürülen firma görevlileri Y.D, T.D, U.M. ve M.G'nin de 12'şer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber