İş başvurularında 'videolu CV' dönemi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük istihdam platformu Kariyer.net, insan kaynakları alanında bir yeniliğe imza attı. Şirket, iş başvurularında, yazı ve fotoğrafın yanında görüntülü CV dönemini de hayata geçirdi.

İş arayan adaylar, kendilerini tanıttıkları ve 1 dakika ile sınırlı videolarını CV'lerine ekleyebilecek. Böylece adaylar klasik özgeçmişlerini tam olarak yansıtamadıkları kişisel özelliklerini ve motivasyonlarını işverenlerle paylaşabilecek. Eleman arayan firmalar da görüntülü CV ile iş arayan adayları daha yakından tanıyabilecek.

PAZARTESİ BAŞLIYOR

Kariyer.net Genel Müdürü Pembe Candaner, her türlü gelişmeyi çalışmalarına yansıttıklarını söyledi. Görüntülü özgeçmişin insan kaynakları alanında bir devrim olduğunun altını çizen Candaner, sistem için 4 ay çalıştıklarını pazartesi gününden itibaren iş arayan adayların görüntülü CV kaydına başlayabileceğini söyledi. Candaner, ?Görüntülü CV'ler tarafımızdan onaylandıktan sonra sisteme en geç 3 saat içinde girecek. Eğer CV'ler gerekli özelliklere sahip değilse sisteme koymayacağız? dedi.

GÖRÜNTÜLÜ İLAN

Yeni hizmet için Kariyer.net'e üye firmalardan ek ücret talep edeceklerini vurgulayan Candaner, sistemin 2007'nin ilk çeyreğinden itibaren firmalar tarafından kullanılabileceğini bildirdi. Candaner şöyle devam etti: ?İleriki günlerde firmalar da iş arayan adaylardan yine bu sistem üzerinden soru sorup cevap alabilecek. Bu sistemle ayrıca firmalar aradıkları kişilerin pozisyonları hakkında bilgi de verecek. 2007 sonuna kadar 700 bin kişinin videolu CV'ye geçeceğini planlıyoruz? dedi. Candaner, Kariyer net olarak görüntülü ilan konusunda da çalışmaları bulunduğunu sözlerine ekledi. Kariyer.net sistem geliştirme ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Aşkın Karakaş da sistemin her türlü çekim programına uygun olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber