Memurlar, ücret dengesizliğini "eşit maaş duası" ile protesto etti

Haber Giriş : 08 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Memur-Sen üyesi bir grup, kamu kurumları arasındaki ücret dengesizliğini ``eşit maaş duası`` ile protesto etti. Yazgan, memurlar arasındaki ücret dengesizliğine ``yeter`` demek için eylem yaptıklarını söyledi.

Ankara Adliye Sarayı önünde öğle saatlerinde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, memurlar arasındaki ücret dengesizliğine ``yeter`` demek için eylem yaptıklarını söyledi.

Memurlarının ekonomik, sosyal ve mesleki haklarının kırpıla kırpıla ``kuşa`` çevrildiğini savunan Yazgan, maaşların da açlık sınırının altında kaldığını iddia etti. Kamuda ``kaymaklı kadayıflı`` kurumlar yaratıldığını, Türkiye`nin ``üst kurullar cenneti`` haline getirildiğini anlatan Yazgan, AK Parti hükümetinin de kurumlar arasındaki ücret dengesizliğini giderme noktasında adımlar atmadığını söyledi.

Yazgan, memurların düşen enflasyonu mutfağında göremediğini ifade ederek, ``Bu şartlar altında, hükümeti memurlara bakışı ve kurumlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermesi açısından diğer hükümetlerden farklı görmüyoruz. Aynı vasıfları taşıyan memurlar arasında adalet istiyoruz`` dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından ``eşit maaş duası`` yaptı. Ücret adaletsizliği Allah`a şikayet edilen duada, ``Hükümet memurlarını ayırdı. Kimine çok, kimine az verdi. Ücret adaletsizliğini sana havale ediyoruz. Sen sesimizi duy ve duyur`` denildi. Okunan duaya, gruptakiler de ``amin`` diyerek katıldı.

Dua sonrasında, ``Eşit işe eşit ücret``, ``Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarına ücret adaleti istiyoruz`` yazılarının yer aldığı ay yıldızlı balonlar uçuruldu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber