Cep telefonunda üçüncü nesil düzenlemesi Başbakanlıkta

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonlarında görüntü ve her türlü bilgi aktarımını sağlayacak üçüncü nesil teknolojisi için gerekli düzenlemelerin Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin toplantısında konuşan Acarer, üçüncü nesil için yaptıkları düzenlemeyi Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiklerini, oradan da Başbakanlığa iletildiğini belirtti. Takvimin kısa sürede başlayacağını belirten Acarer, "Hedefimiz sistemin sağlıklı başlaması" dedi.

20 YILLIK LİSANS VERİLECEK

Acarer'in ayrıntısını açıklamadığı üçüncü nesil düzenlemesinde lisans bedellerinin alt sınırının 500 milyon YTL olduğu öğrenildi. Lisans süresi olarak da 20 yıl verileceği belirtildi. Üçüncü nesilde halen piyasada bulunan 3 GSM şirketinin lisans alabileceği ifade edildi.

NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ SON AŞAMADA

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, numara taşınabilirliğiyle ilgili teknik şartnameyi hazırladıklarını, çalışmaların son aşamaya geldiğini de açıkladı. Sistem için ihale yapılacağını ifade eden Acarer, ihaleden 6 ay sonra GSM'de, bir yıl sonra da sabit hatlarda numara taşınabilirliğine geçilebileceğini bildirdi. Telekomünikasyon sektöründe rekabete açılma alanına değinen Acarer, sabit hatlarda şehir içi görüşmelerin rekabete açılacağını bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi'nde Piyasa Gözetim ve Denetim Laboratuarı kurduklarını ifade eden Acarer, cep telefonların sağlığa uygunluğunun test edileceğini kaydetti. Telefonların beyin üzerindeki etkilerinin laboratuarda gözlenebildiğini anlatan Acarer, "Bazı makinelerin gösterişi çok iyi olduğu halde çok tehlikeli olduğunu görüyorsunuz" dedi. Laboratuarı telekomünikasyon sektörünün hizmetine sunmak istediklerini vurgulayan, Acarer, kar amacı güden bir kuruluş olmadıklarını, teçhizatları vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini söyledi.

Acarer, geniş bant teknolojisiyle ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber