MEB'den şairlere duyarlılık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, sanata ve sanatçıya duyulan saygının bir ifadesi olarak okullarda düzenlenen kutlama, anma, toplantı ve törenlerde okunan şiirlerin şairlerinin adının da okunmasını istedi.

Yeni düzenlemeyle Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü, Faruk Nafiz Çamlıbel'in Han Duvarları, Cahit Sıtkı tarancı'nın 35 Yaş Şiiiri isimleri belirtilmeden okunmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda ve kurumlarda düzenlenen kutlama, anma, toplantı ve törenlerde okunan şiirlerin şairlerinin de belirtilmesini istedi. MEB Müsteşarı Prof. Dr, Recat Birinci imzasıyla yayımlanan genelgede, şiirleri okunan şairlerin isimleri belirtilecek. Müsteşarlık emrinde, milli bayramlar, yerel kurtuluş günleri ve belirli gün ve haftaların okul içi okul dışı etkinliklerle kutlandığını hatırlatan MEB Müsteşarı Birinci, "Milletçe mutluluklarımızı paylaştığımız büyüklerimizi saygıyla andığımız bu kutlama ve anma törenlerinde duygularımızı ifade etmek üzere seçilen şiirlerin toplumsal birliğimizin güçlenmesine büyük katkı sağladığı bilinen bir gerçektir" dedi.

Şairlerin belirtilmesi konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmesini isteyen Birinci, bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren her derece ve türdeki okul ve kurumlarda düzenlenen kutlama, anma törin ve toplantılarda okunan şiirlerin şairlerinin de belirtilmesinin öğrencilerde sanata ve sanatçıya duyuyan saygının bir ifadesi olarak yerleşeceğini ve bunun bir davranış olacağını belirtti. Birinci, "Okul ve kurumlarda düzenlenen kutlama, anma, tören ve toplantılarda okunacak şiirlerin şairlerinin de belirtilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim" dedii. Böylece, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek, Faruk Nafiz Çamlıbel, Mehmet Akif Ersoy, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Haşim, Ahmet Kutsi Tecer, Atilla İlhan gibi usta şairlerin şiirleri isimleri verilmeden okunmayacak.

Daha önce de korsan yayınlara karşı sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapan ve öğrencilere bu konuyu derselerde okutturan Bakanlığın yeni düzenlemesi de memnuniyetle karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber