Hastanede ?öldü' denilen bebek, başkalarına evlatlık mı verildi?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİT'in Kullar Beldesi'nde oturan Zehra Tepecik, 1979 yılında evinde erken doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ailenin İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi'ne götürdüğü bebek kuvöze konuldu, doktorlar da Zehra ve Turgut Tepecik çiftini evine gönderdi. Kullar'a dönen Tepecik çiftine, 2 gün sonra tekrar hastaneye gittiklerinde ?Bebeğinizi kurtaramadık, cenazede gömüldü'' denildi. Bugün 5 çocukları olan Zehra ve Turgut Tepecik çifti, bu olaydan 28 yıl sonra gelen bir haberle şoke oldu. Kendisinin, Zeynep Kamil Hastanesi'nden 1979 yılında alınıp evlatlık verildiğini ileri süren bir genç, beldeye gelerek Tepecik çiftini aradığını söyledi. Kimliği öğrenilemeyen genç, aileyle görüşemeden beldeden ayrıldı. Turgut Tepecik, ?Gencin bizi sorduğu kişiler ?belki kötü niyetlidir' diyerek adresimizi vermemiş. Bu gencin tekrar beldeye gelip bizi bulmasını bekliyoruz'' dedi.

Kullar Beldesi'nde oturan Zehra ve Turgut Tepecik çiftinin ilk çocukları 1979 yılının Aralık ayında evde prematüre olarak dünyaya geldi. Ailenin ?Muharrem' adını verdiği, ancak erken dünyaya gelen bebek, hastalandı. Aile, bu bölgede erken doğan bebeklerin konulacağı kuvöz olmadığı için onu İstanbul'a Zeynep Kamil Hastanesi'ne götürdü. Tepecik çifttine, hastane yetkilileri, ?Bebeği bırakıp, iki gün sonra gelin'' denildi.

Kullar'a dönüp belirtilen günde yeniden hastaneye giden Tepecik çiftine hastane yetkilileri, ?Malesef bebeğinizi kurtaramadık. Cenazesini de gömdük'' dedi. Gözyaşlarına boğulan çift, çaresiz bir şekilde tekrar Kullar'a döndü. Yıllar içinde 5 çocuk sahibi olan aile, bu olayı unutmaya başladı.

ESRARENGİZ GENÇ

Ancak, bu olaydan 28 yıl sonra bir genç Kullar Beldesi'ne gelerek Tepecik Ailesi'nin nerede oturduğunu araştırdı. Zehra Tepecik'in eniştesi olan İsmail Çelik, kendisine aileye soran bu gence, kötü amaçları olabileceği endişesiyle adres vermedi, başka köylere yönlendirdi. Aradan bir süre geçtikten sonra Zehra ve Turgut Tepecik'e, ?Sizi bir genç sordu. Güya sizin çocuğunuzmuş. Zeynep Kamil Hastanesi'nden evlatlık verildiğini, anne babası bildiği kişiler ona söylemiş. O da doğum tarihini öğrenip hastane kayıtlarını incelemiş. O tarihte kuvözde bir tek sizin bebeğiniz varmış. Ben inanmadığım için adresinizi vermedim'' deyince aile şoke oldu.

Gencin Kullar Beldesi'ne geldiği tarihte Düzce'de vinç operatörü olarak çalıştığından evinde olmayan Turgut Tepecik ile aynı gün tarlada olduğunu belirten Zehra Tepecik, büyük bir heyecan içinde şimdi gencin yeniden gelmesini bekliyor.

AİLE UMUTLA BEKLİYOR

Gelen gencin Zeynep Kamil Hastanesi'nde kendilerine ?öldü' denilen bebekleri olabileceğini söyleyen Turgut Tepecik, ?Bebeğimizin öldüğü tarihlerde Zeynep Kamil Hastanesi'nde bebek satma olaylarını televizyondan izlemiştik. O dönem bizim bebeğimizin başkasına satılacağını hiç düşünmedik. ?Öldü' denilince başımızı öne eğip İzmit'e döndük. Bir genç evimizin yanında atölyesi bulunan akrabamıza bizi sormuş. Ailesinin gerçeği anlattığını ve buraya gerçek ailesini yani bizleri aramaya geldiğini söylemiş. O gencin bizim çocuğumuz olduğuna inanıyoruz. Bir kez daha buraya gelmesini istiyoruz. Bizim ondan hiç bir beklentimiz yok. Sadece görelim ve kendisini tanıyalım. Bizim için yeter. Yaşadığını bilmek bile bizim için çok sevindirici'' diye konuştu.

Zehra Tepecik ise ?Hastanede ?öldü' denilerek bizi kandırmış olabilrelr. Bizi aramaya gelen genç bize ulaşamamış. Bir kez daha buraya gelsin. Onu görmek istiyoruz. O bizim evladımız olabilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber