Kocaeli'de meslekten ihraç edilen 10 kişinin yargılanmasına başlandı

Kocaeli'de, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensuplarının da olduğu 10 kişinin yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2017 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de meslekten ihraç edilen 10 kişinin yargılanmasına başlandı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında daha önce meslekten ihraç edilen emniyet mensuplarının da bulunduğu 10 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu komiser yardımcısı A.Ç. ve avukatı hazır bulundu.

Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten A.Ç, mahkeme heyetinden duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti.

Sanığın talebinin kabul edilmesi üzerine, salondaki izleyiciler dışarıya çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, kapalı olarak yapılan duruşmanın sonunda sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen diğer davalara ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında iddianame düzenlenen ve meslekten ihraç edilen tutuklu emniyet mensupları Celalettin Durmuş, Birol Sokuluoğlu, Alpaslan Keleş, uzman çavuş Özer Ger, öğretmen Yavuz Sami, bir gazetenin reklam müdürü Hakan Yaz, usta öğretici Sinem Kuzucu, üniversite öğrencileri Şeyda Zorlu ve Esma Korkmaz ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmalarda, sanıklar hakkında hazırlanan iddianameler okundu ve kimlik tespitlerinin ardından savunmaları alındı.

Sanıklar, ByLock kullandıkları yönündeki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki ByLock sorgusunun yeniden yapılmasına, ilgili yerlerden gerekli dijital verilerin istenmesine ve sanıklardan Hakan Yaz, Esma Korkmaz, Şeyda Zorlu ile Sinem Kuzucu'nun adli kontrol şartıyla salıverilmesine karar vererek duruşmaları erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber