İstanbul Üniversitesi, Türkiye'de ilmî yayında birinci

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 2006 yılında en çok bilimsel yayın yapan üniversiteler ile öğretim üyesi başına düşen yayın oranını belirledi.

Bilimsel yayın sıralamasında İstanbul Üniversitesi, Öğretim üyesi başına düşen yayın oranına göre ise TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

"Tam makale"ler dikkate alınarak çıkartılan tasnîfe 78 üniversite dahil edilirken, yeni kurulan 15 üniversite yer almadı. Öğretim üyesi sayısı, ÖSYM'nin 2005-2006 yılı Yükseköğretim İstatistikleri kitabından alınarak belirlendi.

Üniversitelerdeki bilimsel yayın sayıları sıralamasında İstanbul Üniversitesi 1161 bilimsel yayın ile ilk sırada yer alırken, bunu 1017 yayın ile Hacettepe Üniversitesi ve 904 yayın ile Ankara Üniversitesi izledi.

Öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında ise ilk sıraları vakıf üniversiteleri aldı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi birinci sırada, Işık Üniversitesi ikinci, Başkent Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı.

Çağ Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Haliç Üniversitesi en az bilimsel yayına sahip üniversiteler oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber