Rektör, yolsuzluk iddiasında kendini savundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 20:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, bazı basın organlarında yer alan, ''İnönü Üniversitesi'nde yolsuzluk'' yönündeki haberlerin, asılsız olduğunu savundu.

Fatih Hilmioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün İ.Ü.'ye yönelik özel bir inceleme yapmadığını belirterek, şunları kaydetti: ''Bazı basın organlarında devlet üniversitelerinde yolsuzluk yapıldığına ve bunların arasında İ.Ü.'nün de bulunduğuna dair haberler yer aldı. Kamuoyuna yolsuzluk olarak yansıtılan işlemler üniversitelerin rutin işlemleridir. Şikayetler mevzuatın farklı yorumlanmasından kaynaklanmıştır. İ.Ü.'nün gerçekleştirdiği ihaleler dolayısıyla bugüne kadar Kamu İhale Kurumu'na 18 şikayet başvurusu yapılmıştır. Bunlardan 14'ü mevzuata uygun olarak reddedildi, 4'ü de mevzuatın farklı yorumlanması ve işlemlerde bazı usul hataları bulunduğu gerekçesiyle kabul edildi. Bunların hepsine Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinden erişilebilir.''

Hilmioğlu, bunlardan İnönü Üniversitesi'nde yolsuzluk yapıldığına dair bir sonuç çıkarmanın adil olmayacağını, bunda bir çarpıtma ve saptırmanın olduğunu ve bu haberler nedeniyle üniversitenin kamuoyu önünde yıpratıldığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber