Tekirdağ'da şu ana kadar FETÖ'den 352 kişi tutuklandı

Tekirdağ Valisi Ceylan: Tekirdağ'da 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen FETÖ/PDY darbe kalkışmasından sonra, adli makamlarca hakkında gözaltı kararı alınan 916 kişiden 352'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2017 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ'da şu ana kadar FETÖ'den 352 kişi tutuklandı

- Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tekirdağ'da yürütülen soruşturmada 352 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Ceylan, Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2016'nın devletin ve halkın yaşamı açısından acı ve tatlı olayların bir arada yaşadığı bir yıl olduğunu söyledi.

2016'yı, ülkeye ve millete karşı tehdit oluşturan FETÖ/PDY, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin kanlı yüzüyle muhatap olunduğu bir yıl olarak değerlendiren Ceylan, "Milletimiz 15 Temmuz gecesinde bütün siyasi görüşlerini, farklılıklarını, yaşam biçimlerini, inançlarını, görüşlerini, aidiyetlerini bir kenara bırakarak omuz omuza darbe girişimine karşı dik durarak hainlerin doğrulttuğu namluların karşısında göğsünü siper etmiştir." diye konuştu.

Millete ve geleceğe kasteden hain darbe ve kalleş terör kalkışmasının millet tarafından bertaraf edildiğini hatırlatan Ceylan, 15 Temmuz gecesi canını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerin asla unutulmayacağını ifade etti.

- "FETÖ/PDY soruşturmasında 352 kişi tutuklandı"

15 Temmuz darbe girişiminin ardında Tekirdağ'da çok sayıda kişi hakkında adli işlem yapıldığını dile getiren Ceylan, "Tekirdağ'da 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen FETÖ/PDY darbe kalkışmasından sonra, adli makamlarca hakkında gözaltı karar alınan 916 kişiden 352'si tutuklanmış, 383 kişi adli kontrol denetimi olmak üzere, 111 kişi ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış olup, 5 kişi halen gözaltında, 65 kişi ise firari olarak halen aranmaktadır." ifadelerini kullandı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tekirdağ'da 553 kamu görevlisi ile 39 hakim ve savcının mesleklerinden ihraç edildiğini bildiren Ceylan, şöyle devam etti:

"Haklarında idari işlem yapılanlarla ilgili olarak, 39 hakim ve savcı, bir vali yardımcısı, iki kaymakam adayı, 167 öğretmen, 133 emniyet personeli, 37 Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlisi, 19 müftülük görevlisi mesleklerinden ihraç edilmiştir. İlimizde özel eğitim kurumlarında görevli 105 eğitim ve öğretim görevlisinin çalışma izinleri iptal edilmiştir. Kurumların soruşturmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için, toplamda 255 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Bunlardan 90 kişi tekrar göreve iade edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber