Diyanet İşleri Başkanı: Her Filistinli müezzin olur

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail Parlamentosundaki yasama komisyonunun, ezan yasağı kararına ilişkin, "Siz Kudüs'te müezzinlere ezanı yasaklarsanız her Filistinli müezzin olur ve ezanı okur" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Şubat 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet İşleri Başkanı: Her Filistinli müezzin olur

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrail Parlamentosundaki (Knesset) yasama komisyonunun, ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını onaylamasına tepki göstererek, "Bizim için İstanbul'un ezansız kalması bizi ne kadar üzer ve bize ne kadar ağır gelirse, Kabe'nin ezansız kalması bir Müslümanı ne kadar üzerse, Kudüs'ün ezansız kalması bizi o kadar üzer. Siz Kudüs'te müezzinlere ezanı yasaklarsanız her Filistinli müezzin olur ve ezanı okur" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı makamında kabul etti. Mustafa, ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı ve yerleşimlerin önünü açan kanuna atıfta bulunarak, "Tüm bunlara rağmen elimizi barış için herkese uzatacağız. Hedefimiz olan bağımsız ve özgür, başkenti Kudüs olan Filistin devleti için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI KINADI

Bir kınama da İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) geldi. İİT'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yasa tasarısının "İbadet özgürlüğü ve dini ayinlerin uygulanması hakkını içeren uluslararası sözleşmelere yönelik tehlikeli bir ihlal ve dünya Müslümanlarının duygularının tahrik edilmesi" anlamına geldiği belirtildi.

Meclis yarın oylayacak

Sabah ezanının hoparlörden okunmasını yasaklayan yasa tasarısının, 15 Şubat Çarşamba günü (yarın) mecliste oylanması bekleniyor. Söz konusu yasa, İsrail meclisindeki (Knesset) bu ilk oylamada kabul edilmesi halinde tekrar Yasama İşleri Bakanlık Komisyonuna gönderilecek. Komisyonda görüşüldükten sonra yeniden meclise sevk edilmesi halinde ise ikinci ve üçüncü oylamalar yapıldıktan sonra tasarı yasalaşarak yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber