Üniversite logosuz kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni kurulan Çorum Hitit Üniversitesi'ne logo bulunması için Türkiye genelinde düzenlenen toplam 10 bin YTL ödüllü logo yarışmasında ödüle layık eser bulunamayınca ikinci bir yarışma başlatıldı.

Hitit Üniversitesi'ne logo bulunması amacıyla Çorum'u, üniversiteyi ve Hitit tarihini en iyi anlatan logonun bulunması için önceki aylarda yarışma düzenlendi.

15 Aralık'ta son bulan yarışmaya değişik illerden 340 yarışmacı tarafından bin 20 eser gönderildi. Amatör ve profesyonel tasarımcıların eserleri arasında değerlendirme yapan jüri üyeleri, bin 20 eser arasından en iyi 3 logoyu belirleyemedi.

Bunun üzerine ikinci bir yarışma düzenlediklerini açıklayan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, yarışma şartnamesi ve yarışma jürisinin yeniden oluşturulduğunu belirtti.

Kılıçkaplan, "Yarışma, yeni kurulan Hitit Üniversitesi'nin kurumsal yapısında kullanılacak, özgün amblem ve logo seçimi için düzenlenmiştir. Tasarlanacak eser üniversite kimliğini ve Hitit Uygarlığı'nı vurgulayıcı nitelikte olmalıdır" dedi.

Son katılım tarihi 30 Mart 2007 olan yarışmanın değerlendirme toplantısının 4 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden Prof. Dr. Kılıçkaplan, sonuçların ise 9 Nisan tarihinde açıklanacağını duyurdu.

Vali Hüseyin Poroy başkanlığında oluşturulan seçici kurulda ise Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Feriha Yıldırım, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasip Pektaş, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şansal Erdinç, Grafik Tasarımcısı Rekmay Ltd. Şti. Sanat Yönetmeni Murat Dorkip ve Avukat Erdal Eralp yer alacak.

Yarışmada birinci gelen eser sahibine 7 bin YTL, ikinciye 3 bin YTL, üçüncüye ise 2 bin YTL ödül verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber