Erzurum'da FETÖ tutuklusu 6 sanığın tahliyesine karar verildi

Merkez Aziziye ilçesindeki bir arsanın belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı iddiasıyla 36 sanık hakkında açılan davada tutuklu yargılanan 10 sanıktan 6'sının tahliyesine karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2017 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da FETÖ tutuklusu 6 sanığın tahliyesine karar verildi

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesindeki bir arsanın belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağlamak üzere satışının sağlandığı iddiasıyla 10'u tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 10 tutuklu sanık, avukatları ile yakınları katıldı.

Esas hakkındaki görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan Cihat A, Yaşar Ç, Hüseyin P, Hasan Sezai A. İsmail Hakkı A. ve Şenol K'nın tutuklu kaldıkları süre ve dosyanın geldiği aşama dikkate alınarak tahliye edilmesini istedi.

Savcının mütalaası, duruşma salonundaki sanık yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

Ardından savunmaları alınan tutuklu sanıklardan İsmail Hakkı A'nın avukatı Timurhan Gür, "Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Müsaade ederseniz, müvekkilim tahliye olursa eşine hiç yapmadığı bir şeyi yapıp bugün hediye alsın." dedi.

Avukat Gür'ün bu talebi salonda gülüşmelere neden oldu.

- 10 tutuklu sanıktan 6'sına tahliye

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarının ardından 10 tutuklu sanıktan Fatih Cengiz, Mehmet Suiçmez, Hadi Zaimoğlu ve Yusuf Keskin'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Diğer tutuklu sanıklar Cihat A, Yaşar Ç, Hüseyin P, Hasan Sezai A. İsmail Hakkı A. ve Şenol K'nın ise dosya kapsamı ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak beraatlerine karar veren heyet, davanın tutuksuz sanıklarından olan ve FETÖ'nün gizli haberleşme ağı "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edilen 7 sanık hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

- Olay

Aziziye ilçesindeki bir arsanın Aziziye Belediye Başkanlığınca sahte belge düzenlenerek 4 Mayıs 2011'de FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı iddiaları üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen yıl şubat ayında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında aralarında dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de bulunduğu 10 kişi, 25 Şubat 2016'da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 36 sanık hakkında açılan davada, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 5 yıl ile 32 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber