Okullar ?Emniyet'te

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 11 Şubat 2007 13:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlk ve ortaöğretim okullarındaki yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 15 milyon öğrenci tekrar dersbaşı yaparken, 600 bin öğretmen de görevi başına dönecek. Öğrencilerin, okula gidiş-geliş ve ders saatlerinde güvende olmaları için bir dizi tedbir alacak olan emniyet, çocukların kötü alışkanlıklara karşı korunması için de görev yapacak.

Sivil ekipler iş başında

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde alınacak tedbirler zinciri şu şekilde sıralanıyor:

* Polis, görev bölgesinde bulunan okul idarecileriyle görüşerek, öğrenci ve okul güvenliği konularında fikir alışverişinde bulunacak. Tespit edilen problemlerin çözümüne yönelik idarecilerle birlikte çalışacak.

* Özellikle giriş ve çıkış saatlerinde, okulların çevresinde resmi veya sivil ekipler görevlendirilecek. Böylece çocukların güvenli bir şekilde okula gidiş-gelişi sağlanacak. Muhtemel olayların da önü kesilmiş olacak.

* Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okul ile ilişiği olmayan ve işsiz, güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmaları engellenecek. Bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü tehdit ve tehlike zamanında müdahale edilerek anında engellenecek.

Uyuşturucuya aman yok!

* Çocukların duygularını sömürerek para talep eden dilenciler, okul çevresinden uzak tutulacak.

* Uyuşturucu tacirlerinin hedefi konumunda olan minikler, ciddi bir şekilde korunacak. Okul çevrelerinde, uyuşturucu ile mücadele için sokak timlerine ağırlık verilecek

* Bölücü örgütlere karşı da çalışma yapacak olan polis, bu kişilerin öğrencilere ulaşarak zihinlerini bulandırmalarının önleyecek.

* Giriş-çıkış saatlerinde, okul çevresindeki yollarda oluşabilecek araç yoğunluğu dikkate alınarak trafik düzenlemesi yapılacak.

>>> Servislere

sıkı kontrol

Emniyet teşkilatı, binlerce öğrencinin faydalandığı servis araçlarının denetim ve kontrollere de ağırlık verecek. Araçların, servis kriterlerine uygun olup almadığı, öğrencilerin kurallara göre taşınıp taşınmadığı sıkı bir şekilde denetlenecek. Kurallara aykırı bir durum tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanacak. Bu kapsamda, 2005 yılında Türkiye genelinde, 299 bin 702 okul servis aracı kontrol edildi. 20 bin 57 okul servis aracına trafik cezası kesildi. 2006 yılında ise 230 bin 335 okul servis aracı kontrol edilerek, kusurlu görülen 15 bin 391'ine cezai işlem uygulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber