Darbeye direnince cezaevine atmışlar

Korgeneral Tahir Bekiroğlu, 'darbeye destek vermem' dediği için Hadımköy Cezaevi'ne konuldu. Darbe başarısız olunca Bekiroğlu sabah serbest bırakıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2017 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeye direnince cezaevine atmışlar

DEVRİM TOSUNOĞLU

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanı olan Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest ederek Hadımköy Asker Cezaevi'ne götürülmesi soruşturmasını sürdürüyor.

53 ASKER GÖZALTINA ALINDI

General Kani Akman Kışlası'nda, Bekiroğlu'nun 15 Temmuz günü derdest edilmesi olaylarına karışan darbeci askerlerin yakalanması için 8 Şubat 2017 günü İstanbul ve 18 ayrı ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda, 53 kişi gözaltına alındı. Zanlıların işyerleri ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve FETÖ'ye ait 1 adet kitap ele geçirildi.

Darbeciler derdest etti

15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gece, Harp Akademileri Komutanı olan Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun darbeci askerler tarafından derdest edilerek Hadımköy Askeri Cezaevi'ne kapatılması görüntülerine AKŞAM ulaştı. Darbeci askerlerin şu an Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Komutanı olan Bekiroğlu'nu cezaevine götürme anları kameralar tarafından da saniye saniye kayda alındı. Tahir Bekiroğlu 15 Temmuz darbe girişimi olan saat 21.30'dan bir saat sonra cezaevine konuyor. Sabah 07.00 sıralarında darbe başarısız olunca serbest bırakılıyor.

20 kişinin sorgusu devam ediyor

Gözaltına alınan 53 zanlıdan 33'ü savcılık talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 20 zanlının sorgusu ise devam ediyor. Ayrıca Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında EDOK Komutanı olan Kamil Başoğlu'nun kaçırılmasına ilişkin yedi şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 36'şar yıl, beş şüpheli hakkında ise 21'er yıl hapis istemiyle iddianame düzenleyerek, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber