Vergi iadesinde 2007 yılı kayıp bir yıl mı olacak?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Şubat 2007 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışanlar 2008 yılında asgari geçim indiriminden yararlanacak. Ancak, fiş toplanmayacak olan 2007 yılı için bir ödeme öngörülmüyor

TBMM'nin gündeminde bulunan yasa tasarısıyla çalışanlar 2007'de 2006 yılına ait vergi iadelerini alacak ve bu yıl fiş toplamayacaklar. Çalışanlara asgari vergi indirimi uygulamasının ise 2008 yılından itibaren başlayacak. Bu durumda hem vergi iadesi ödenmeyen, hem de geçim indirimi uygulanmayan 2007 yılının çalışanlar için kayıp bir yıl olacağı belirtiliyor.

Konuya ilişkin bilgi veren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, kabul edilen tasarı ile vergi iadesi uygulamasının 1 Ocak 2007 tarihinden kalktığını hatırlatarak, '1 Ocak 2008'den itibaren ise Asgari Vergi İndirimi dönemi başlıyor. Bu iki süre arasında kalan dönemde ne vergi iadesi ne de asgari indirim olacak. Bu konuda bir boşluk var. Ücretlilerin 1 yıllık kaybı ortada' diye konuştu. Hak kaybının açık olduğunu söyleyen CHP'li Kemal Kılıçtaroğlu da 2007 yılına ait bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. CHP'li vekiller, tasarı Genel Kurul'a geldiği zaman bu sorunun giderilmesi için bir önerge vereceklerini kaydedettiler.

SORUN PRATİKTE YOK TEORİDE VAR

Komisyon üyesi AK Parti'li Mehmet Zekai Özcan ise, ücretlilerin pratikte değil teoride bir hak kaybına uğradıklarını söyledi. Yeni düzenlemeyle 2008'den itibaren ücretlinin maaşında yüzde 22'lik bir artış olduğunu ifade eden Özcan, yapılan eleştirilerin siyasi olduğunu söyledi. Özcan, 'Bu çok ciddi bir artıştır. Dar gelirli için çok iyi bir düzenlemedir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber