Şehir hastanesi doktorlarına kırtasiye eziyeti

Şehir hastanesindeki doktorlar, yoğun kırtasiyecilikten şikayetçi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Şubat 2017 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehir hastanesi doktorlarına kırtasiye eziyeti

SEKRETERLER, HASTA MAHREMİYETİ GEREKÇESİYLE BAŞKA BİRİMLERDE GÖREVLENDİRİLDİ

Mersin'de açılan ilk şehir hastanesi sonrasında, hasta mahremiyeti gerekçe gösterilerek, veri girişi yapan sekreterlerin başka birimlerde görevlendirildiği belirtiliyor.

Bu görevlendirmeler nedeniyle, veri girişlerini doktorlar yapmak zorunda kalıyor ve süreç uzuyor şeklinde şikayetler oluşuyor.

Her ne kadar görevlilerin güleryüzlü olması ve birimlere refakat etmeleri gibi Devlet hastanelerinde ilk kez karşılaşılan güzel uygulamalara rağmen, hekimlerin, kendilerine kalan kırtasiye işlerinden yorulduğu ve bunun işe yansıyabileceği belirtiliyor.

KIRTASİYECİLİĞE AYRILAN ZAMANLA BİR KAÇ HASTA DAHA MUAYENE EDİLİR

Doktorların, kırtasiyecilik ve yazıcılık işlemlerine harcadıkları vakitle birkaç hasta daha muayene ve tedavi edilebileceği ifade ediliyor.

ASIL SORUN ÇOK ESKİ TARİHLİ BİLGİSAYAR YAZILIMLARI

Diğer taraftan bazı hekimler ise asıl sorunun tasarım ve arayüz sorunu bulunan bilgisayar yazılımından kaynaklandığını belirtiyor.

Sağlık Bakanı Müsteşarı ve ilgili Genel Müdürün konudan haberdar olmasına rağmen sorunla ilgilenmediğine dikkat çekiliyor ve "Kırtasiye azaltılabilir ama bilgisayara bilgi girişini sağlayan eski yazılımlar kullanılmaya devam edildikçe bu sorun bitmeyecek" deniyor.

Mersin Şehir Hastanesinde 2 günde 8 bin 650 hastaya hizmet Şehir Hastaneleri hayaldi gerçek oldu Sekiz şehir hastanesi bu yıl kapılarını açacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber