Rüşvet operasyonunda 23'ü polis 32 kişi serbest

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde, kara yolu nakliye sektöründe fazla tonajla ilgili rüşvet aldıkları, rüşvet verdikleri ve rüşvete aracılık ettikleri iddiasıyla Gebze Adliyesine çıkarılan 23'ü polis memuru, 2'si Karayolları çalışanı, 7'si nakliyeci ve iş takipçisi olan 32 kişi serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından bu sabah Gebze Adliyesi'ne sevk edilen zanlıların ifadelerini alan Cumhuriyet Savcısı Niyazi Özkaya, 8 kişinin serbest bırakılmasına karar verirken, diğer 24 zanlıyı ''rüşvet almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan 24 kişi de serbest bırakıldı.

-39 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI-

Kocaeli Valiliğine yapılan bir ihbar ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce uzun süredir yürütülen takip sonucu 7 Şubat 2007 tarihinde Kocaeli merkez, Körfez ilçesi ile Hereke beldesinde başlatılan, daha sonra genişletilen rüşvet operasyonunda 30'u polis memuru, 2'si Karayolları çalışanı, 7'si nakliyeci ve iş takipçisi olmak üzere 39 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 39 kişiden 7 polis memuru, Kocaeli Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılmış ve ''rüşvet almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek'' suçlarından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber