Referandum öncesinde mülakatı kaldırmalıyız

Yeni bir öğretmen alım sürecindeyiz. 5 dakikalık mülakatla öğretmenle seçme saçmalığından vazgeçmeliyiz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Şubat 2017 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Referandum öncesinde mülakatı kaldırmalıyız

15 Temmuz sonrasında yapılan en işgüzarca işlem, öğretmenlik alımlarına sözlü sınav getirilmesiydi.

Önceleri, FETÖ'cüleri ayırmak için getirildiği belirtilen bu sınav, FETÖ'cülerin bile sözlü sınavı geçmesi sonrasında, "ama öğretmen sözlü sınav olmadan alınmazki" jargonuyla savunulmaya başlandı.

Oysaki bu ikinci gerekçenin de içi boştu. Zira adam akıllı mülakat yapılması yerine 2'şer dakikalık mülakat yoluna başvurulmuştu. Ayrıca öğretmen adayları mesleğe alındıktan sonra staja tabi tutulmakta ve öğretmenlik mesleğini yapamayacak durumda olanların meslekten çıkarılması mümkündü.

Şimdi yeni bir referandum arifesindeyiz. Ve Ak Parti yıpranacaksa biraz da bu saçmalıklar, bu saçmalığı hayata geçirenler yüzünden yıpranacaktır.

Toplumda, adaletsizliğe olan tepki her geçen gün artıyor.

MEB'i yönetenlerin, kendi kişisel çıkarları veya Cumhurbaşkanına/ Başbakana şirin gözükmek başvurdukları mülakat süreci kaldırılmalıdır.

Tekrar belirtiyoruz ki, 5 kişilik bir mülakat komisyonun, Devletin MİT'inden veya Emniyetinden daha dikkatli davranıp FETÖ'cü ayıklaması mümkün olamaz.

Yine 5 kişilik bir mülakat komisyonunun 2 dakikalık mülakatla, fakülteden mezun olmuş adayların öğretmenlik yapıp yapamayacağına karar vermesi sadece zulüm olur.

Referandum sürecine girmiş olduğumuz bu dönemde yıpranan adalet duygusunu tamir etmek adına mülakatla öğretmen alımı kaldırılmalıdır.

Sözlü sınavı da geçen bazı sözleşmeli öğretmen adaylarının FETÖ'yle irtibatı çıktı Hak yenilmek istenmiyorsa, sözlü sınav en başa alınmalı Sözlüye karşı çıkan her aday geleceğine sahip çıksın Sözlü sınavla FETÖ'cü personel ayrıştırılamaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber