'Engelli kadroların doldurulmasına devam edilecek'

31 Aralık 2016 itibarıyla Hazine Müsteşarlığı merkez teşkilatında, boş bulunan engelli kadro sayısı 12'dir, münhal bulunan engelli kadroların doldurulmasına devam edilmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2017 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Engelli kadroların doldurulmasına devam edilecek'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 31 Aralık 2016 itibarıyla Hazine Müsteşarlığı merkez teşkilatında, boş bulunan engelli kadro sayısının 12 olduğunu, münhal bulunan engelli kadroların doldurulmasına devam edildiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kamu kurum ve kuruluşlarında boş bulunan engelli kadrolarına ilişkin yazılı soru önergelerini TBMM Başkanlığına sundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 31 Aralık 2016 itibarıyla Hazine Müsteşarlığı Merkez Teşkilatında, boş bulunan engelli kadro sayısının 12 olduğunu, münhal bulunan engelli kadroların doldurulmasına devam edildiğini belirtti.

Bu kapsamda, 2016'da boş bulunan 5 engelli kadrosu için Devlet Personel Başkanlığından talepte bulunulduğunu ifade eden Şimşek, atama sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Şimşek, Hazine Müsteşarlığının bağlı kuruluşu Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde boş engelli kadrosu olmadığını, engelli kadrolarına atama yapılmaması gerekçesiyle açılmış bir soruşturmanın da bulunmadığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) anonim şirket olduğunu anımsatan Şimşek, TCMB'nin Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkındaki Yönetmelik'in 2'nci maddesi ile belirlenen kurumlar arasında yer almadığını aktardı.

Şimşek, banka personelinin, 4857 Sayılı İş Kanunu'na tabi olmadığından, bu kanunun "engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu" başlıklı 30'uncu maddesi hükümlerinin de kurumu bağlayıcı bir niteliğinin bulunmadığını vurguladı.

Mehmet Şimşek, 31 Aralık 2016 itibarıyla Ziraat Bankasında 726, Halk Bankasında ise 424 engelli personel istihdam edildiğini, çeşitli nedenlerle ayrılan personelle birlikte Halk Bankasındaki engelli kadro açığının 3 olduğunu kaydetti.

Türkiye Kalkınma Bankasının da Merkez Bankası ile aynı özellikleri taşıdığını ifade eden Şimşek, burada 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi belirli süreli 37 sözleşmeli personelin çalıştığını, bunlardan 14'ünü engelli personelin oluşturduğunu bildirdi.

CHP'li Karabıyık: Engelliler için kadro açılmasını talep ediyoruz Sağlık Bakanı: 1394 engelli personel kadrosu boş bulunmaktadır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber