Kusurlu damak protezinde tüketici lehine karar

Bursa'da özel bir sağlık merkezinde yaptırdığı damak protezinden memnun kalmayan ve İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran tüketicinin, sağlık merkezine ödediği 3 bin 480 liranın kendisine verilmesi kararlaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2017 13:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kusurlu damak protezinde tüketici lehine karar

- Bursa'da özel bir sağlık merkezinde damak protezi yaptırdıktan sonra tedavisinden memnun kalmayan ve İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran tüketici, bilirkişi incelemesinin ardından haklı bulundu. Tüketicinin sağlık merkezine ödediği 3 bin 480 liranın kendisine iade edilmesine karar verildi.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, özel bir sağlık merkezinde damak protezi hizmeti alan tüketicinin yapılan protezden memnun kalmaması üzerine, mağduriyetinin giderilmesi konusunda kendilerinden talepte bulunduğunu söyledi.

İlk önce bir ihtarnameyle sağlık merkezinden ayıplı hizmetin giderilmesini, aksi takdirde ödenen 3 bin 480 liranın fatura bedelinin isteneceğini bildirdiklerini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Özel sağlık merkezi, tüketicinin talebine olumlu yanıt vermemiştir. Bunun üzerine derneğimiz tüketiciyi İl Tüketici Hakem Heyeti'ne yönlendirmiştir. Tüketici buraya başvurup mağduriyetinin giderilmesini ve 3 bin 480 liranın yasal faiziyle kendisine iade etmesini talep etmiştir. Heyet, yaptığı inceleme sonucu tüketiciyi talebinde haklı bulmuş ve fatura bedelinin tüketiciye iade edilmesine karar vermiştir."

Özel sağlık merkezinin karara itiraz ederek tüketici mahkemesinde dava açtığını aktaran Yılmaz, "Davayı yürüten mahkeme itirazı incelenmiş ve davanın reddine karar vermiştir. Bu karar sonucu tüketici, sağlık merkezine verdiği 3 bin 480 lira damak protezi ücretini geri almaya hak kazanmıştır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber