Sezon sonu indirim erken başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralık ve Ocak aylarında kar yağışı ve aşırı soğukların olmaması ve kuraklık konusunda haberlerin yayınlanması nedeniyle vatandaşlar, kışlık giyeceğe fazla talep göstermedi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Algü Örme, Konfeksiyon Ticaret Ltd. Şti. sahibi Mustafa Altuntaş, bu yıl esnafın önceki yıllara göre sıkıntı çektiğini, beklediği işi yapamadığını söyledi.

Özellikle kışlık ürün satışlarının başladığı Kasım ayından Ocak ayı sonuna kadar kazak ve ayakkabı gibi ürünlerin çok fazla talep görmediğini anlatan Altuntaş, ''Aralık ve Ocak'ta kar yağışının ve soğukların olmaması, kuraklık konusunda birçok haberin yayınlanması nedeniyle vatandaş kışlık ürünlere fazla talep göstermedi'' dedi.

Eskiden esnafın, kış sezonu açıldıktan sonra Şubat ayı sonuna kadar elindeki ürünlerin birçoğunu yenilediğini kaydeden Altuntaş, şunları kaydetti:

''Yani, esnaf elindeki malı çıkarır tezgahına yenisini koyardı. Şimdi Ekim ayında tezgahına koyduğu ürünü satamadı. Kar olmayınca ayakkabı, soğuk olmayınca kazak ve palto satılmadı. Sonuçta esnaf, ürünün elde kalacağı endişesiyle Ocak ayının sonlarına doğru sezon sonu indirimine gitti. Esnaf, yıllardır ilk kez, Mart'ın sonunda yaptığı sezon sonu indirimine bu kadar erken başladı.'' Altuntaş, şu anda kışlık ürünlerde yüzde 60'ın üzerinde indirimler olduğunu belirterek, ''Aslında kışlık ürün almanın tam zamanı. Ürünler çok ucuzladı. Böyle giderse Şubat ayının sonlarına doğru yaz sezonunu açarız'' dedi.

Yapılan indirimler, kar yağışı ve Sevgililer Günü'nün yarattığı canlılık sayesinde 1 haftadır satışların biraz hareketlendiğini ifade eden Altuntaş, esnafın elindeki ürünün tamamını satamayacak olsa da bu hareketliliğe sevindiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber