İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmeni geliştir, başarı çıtasını artır

Dicle Üniversitesi'nden Dr. Zakir Elçiçek'in öğretmenlerin gelişimine yönelik çalışması Küçükkadı İlkokulu'nda uygulandı. Öğretmenlerin motivasyonunu artıran çalışmayla okulun ilçedeki TEOG başarı sıralaması 13 basamak yükseldi

Haber Giriş : 20 Şubat 2017 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmeni geliştir, başarı çıtasını artır

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nden Dr. Zakir Elçiçek'in Öğretmenlerin Mesleki Gelişmelerine Farklı Bir Bakış adlı doktora tezinin uygulandığı Sur ilçesindeki Küçükkadı İlkokulu'nda öğrencilerin sınav ve yarışmalardaki başarı oranı yükseldi. Elçiçek, öğretmenlere bir dönem boyunca mesleki eğitim danışmanlığı yaptı, öğretmenlerin istedikleri konularda uzman öğretim üyeleriyle seminerler düzenledi.

Çalışmalar sayesinde öğretmenlerin artan motivasyonu öğrencilerin başarılarına yansıdı, TEOG'da ilçede 16. sırada yer alan okul, 3. sıraya yükselirken, yarışmalarda öğrenciler çeşitli dereceler elde etti. Projenin dünyadaki güncel uygulamalar ve Türkiye'deki problemler ışığında öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik bir modelin geliştirilmesi ve uygulamasını kapsadığını belirten Elçiçek, üniversite ile okulu, öğretmenlerin ihtiyaçları bağlamında bir araya getirerek teori ile pratiğin bütünleştirmesinin amaçlandığını söyledi.

Elçiçek, çalışmayla öğretmenlerin sürekli danışabilecekleri bir uzmanın okulda görev almasının, sorunların anında ve yerinde çözülmesine imkan sağladığını ifade ederek "Öğretmenleri geliştirebilirsek onlar da öğrencilerini daha iyi geliştirebilir" diye konuştu. Çalışmanın eğitim sorunlarına çözüm üretmede katkı sunabileceğini ve özellikle eğitim fakültelerinin olduğu illerde yaygınlaştırılabileceğini vurgulayan Elçiçek, projenin MEB'den Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü'nü almaya hak kazandığını dile getirdi. -AA

DAHA MODERN VE ÜRETKEN OLDULAR

Küçükkadı İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Yıldırım Barut, Dicle Üniversitesi ile yaptıkları çalışmadan sonra öğretmen ve öğrencilerde büyük bir değişim yaşandığını söyledi. Çalışmanın ardından öğretmen ve öğrencilerin bakış açılarının değiştiğini anlatan Barut, öğretmenlerin daha modern ve üretken olmaya başladığını dile getirdi. Barut, öğrencilerin sosyal etkinliklerde elde ettikleri başarılarda ve öğretmenlerin TÜBİTAK gibi projeler geliştirmelerinde bu çalışmanın öğretmenler üzerindeki etkilerinin önemli bir payının olduğunu belirtti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Öğretmenler, plansız büyümeden dolayı başarısız Teknik destek programı kapsamında Ankara'da öğretmenlere eğitim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber